ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οικονομάκος: Στο Νοσοκομείο με δηλητηρίαση από το νερό πήγαν 4 άτομα από το Πλατύ-Εξακολουθεί η οσμή στο νερό

Πιο δραστικά μέτρα να ληφθούν για το πρόβλημα στα χωριά του Άρι του Δήμου Καλαμάτας λόγω της οσμής του νερού ζήτησε χθες ο επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας”, Δημήτρης Οικονομάκος. Όπως ανέφερε, ακόμα και μετά από 8 μήνες-οπότε και έγιναν οι πρώτες αναφορές για οσμή στο νερό- το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει, με αποτέλεσμα παραμονή Πρωτοχρονιάς να καταλήξουν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 4 κάτοικοι από το Πλατύ με συμπτώματα δηλητηρίασης, τα οποία σύμφωνα με τη γνωμάτευση των γιατρών οφείλονταν στο νερό.

“Αν αφορούσε κάποιο ξενοδοχείο ή την παραλιακή ή το κέντρο της Καλαμάτας το πρόβλημα θα είχε λυθεί σε χρόνο dt”, είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Οικονομάκος, απευθυνόμενος προς τη Δημοτική Αρχή, συμπληρώνοντας ότι ” Δυστυχώς, έχετε αυτά τα χωριά παραπεταμένα”.
Ο ίδιος αναρωτιέται γιατί δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα τόσους μήνες μετά, και γιατί οι κάτοικοι των χωριών αυτών εξακολουθούν να πληρώνουν το λογαριασμό νερού, παρά τη σχετική απόφαση Βασιλόπουλου για απαλλαγή, με το Δήμαρχο να απαντά “πλάκα μάς κάνεις;”. Ταυτόχρονα, ο Δημήτρης Οικονομάκος επισήμανε ότι επιπλέον πληρώνουν και από την τσέπη τους για εμφιαλωμένο νερό, παρά το γεγονός ότι το καλοκαίρι ο Δήμος είχε πάει κάποια εμφιαλωμένα νερά, και μετά τίποτα.

Πρόκειται για ένα πρόβλημα που ξεκίνησε ήδη από τον περασμένο Ιούλιο, επί Νίκα, και αφορά το νερό σε 5 χωριά της Δημοτικής Ενότητας Άρι [Ασπροπουλιά, Αριχώρι, Πλατύ, Άμμος, Αλώνια] με τη ΔΕΥΑΚ να παίρνει δείγματα και γίνονται οι απαιτούμενοι έλεγχοι χωρίς να εντοπίζεται κάτι ανησυχητικό, ενώ ακολούθησαν και καθαρισμοί και χλωριώσεις του δικτύου ύδρευσης. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Δημήτρη Οικονομάκο, το πρόβλημα φαίνεται να παραμένει, με τον ίδιο να ξαναφέρνει το θέμα στο Δ.Σ το Δεκέμβριο. “Πρέπει να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα, δεν μπορεί να υπάρχει εδώ και 8 μήνες τέτοιο ζήτημα”, είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας.

ΕΝΤΟΝΗ ΟΣΜΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΜΑΡΑΘΟΛΑΚΚΑ

Στις διαμαρτυρίες κατοίκων που μιλούν για έντονη οσμή από τη Μαραθόλακκα, αναφέρθηκε επίσης ο Δημήτρης Οικονομάκος, λέγοντας ότι η οσμή φτάνει όχι μόνο σε Καλλιθέα και Φιλοθέη αλλά μέχρι και τα Γιαννιτσάνικα.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΤΕΝΤΑ- ΞΕΠΑΓΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΘΛΟΥΜΕΝΟΙ

Το θέμα της έλλειψης επαρκούς θέρμανσης στην “Τέντα” έθιξε ο Δημήτρης Οικονομάκος λέγοντας ότι οι αθλούμενοι ξεπαγιάζουν, υποστηρίζοντας ότι η αλλαγή του καλύμματος έλυσε μόνο το πρόβλημα της βροχής, ενώ απουσιάζει σύστημα θέρμανσης -ψύξης του χώρου, και ζήτησε περισσότερες ώρες να καίει το πετρέλαιο ώστε να καλύπτει τις ώρες των προπονήσεων και των αγώνων.

Μαίρη Περδικέα

Διαβάστε και αυτό:

Διαβεβαιώσεις για το νερό που πίνουν περιμένουν οι κάτοικοι των 5 χωριών του Δήμου Καλαμάτας

To Top