Βιβλίο

“Οι αστέρες του εγκληματικού πανθέου όπως τους έζησα” του Π.Σόμπολου στις 5/2 στο Πνευματικό

Το βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ, Δήμητρα Δημοπούλου και οι Εκδόσεις Πατάκη διοργανώνουν τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στις 19:00 την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Πάνου Σόμπολου με τίτλο «ΟΙ ΑΣΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΝΘΕΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΖΗΣΑ».
Πολύπειρος δημοσιογράφος με αμέτρητες επιτυχίες κι αποκαλύψεις ο κ.Σόμπολος διατέλεσε και πρόεδρος στην Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Δημήτρης Μητρόπουλος, Αντιστράτηγος ε.ε., Επίτιμος Υπαρχηγός ΕΛΑΣ
Σοφία Μπομπόνη, Αξιωματικός Πυροσβεστικού Σώματος
Περικλής Ξηρογιάννης, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας
Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Νικολέττα Κολυβάρη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Ο Πάνος Σόμπολος γεννήθηκε στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας (Δημοτικό διαμέρισμα Καραϊσκάκης). Σπούδασε δημοσιογραφία και εργάζεται ως δημοσιογράφος στον τομέα του αστυνομικού ρεπορτάζ.
Εργάστηκε στις εφημερίδες “Ακρόπολη”, “Αθηναϊκή”, “Μακεδονία” (γραφεία Αθήνας) και στα περιοδικά “Εικόνες”, “Πάνθεο”, “Ρομάντζο” κ.ά. Επίσης εργάστηκε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων καλύπτοντας για ένδεκα χρόνια το δικαστικό ρεπορτάζ.
Για 26 χρόνια δούλεψε στην ΕΡΤ (ΥΕΝΕΔ, ΕΡΤ2, ΝΕΤ) την τηλεόραση και το ραδιόφωνο στον τομέα ειδήσεων και σε εκπομπές. Ήταν ο δημιουργός και παρουσιαστής της εκπομπής Αυτόπτης Μάρτυρας του MEGA, που είχε την υψηλότερη θεαματικότητα από όλες τις εκπομπές του καναλιού.
Εργάστηκε στην εφημερίδα “Έθνος” και στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ως προϊστάμενος του αστυνομικού ρεπορτάζ. Έχει καλύψει σχεδόν όλα τα μεγάλα γεγονότα που συγκλόνισαν την χώρα τα τελευταία 33 χρόνια όπως σεισμούς, αεροπορικές τραγωδίες, μεγάλες πυρκαγιές, δολοφονίες, τρομοκρατικές ενέργειες, αεροπειρατείες και όλες τις πολύκροτες υποθέσεις της επικαιρότητας.
Επίσης έχει καλύψει μεγάλα γεγονότα στο εξωτερικό όπως την ανατίναξη αεροπλάνου στη Μάλτα με πολλά θύματα, την επίθεση σε λεωφορείο με τουρίστες στο Κάιρο καθώς και την Κωνσταντινούπολη, την εξέγερση στην Αλβανία με τις παρατράπεζες, τους πολύνεκρους σεισμούς στα βάθη της Τουρκίας και πολλά άλλα.

Έχει αναπτύξει πλούσια συνδικαλιστική δραστηριότητα καθώς διετέλεσε μέλος του Δ.Σ., αντιπρόεδρος και πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, ενώ τελευταία εξελέγη μέλος του Δ. Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).
Έχει δύο παιδιά την Ανθούλα που είναι δικηγόρος και τον Γιώργο που είναι δημοσιογράφος.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
(2017) Οι αστέρες του εγκληματικού πάνθεου, Εκδόσεις Πατάκη
(2015) Τα τραγικά γεγονότα της τελευταίας τριακονταπενταετίας, Εκδόσεις Πατάκη
(2014) Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα όπως τα έζησα, Εκδόσεις Πατάκη
(2010) Μια ζωή ρεπορτάζ, Εκδοτικός Οργανισμός Π. Κυριακίδη

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΛΕΝΗ” ΤΟΥ ΑΛΦΑ

“Οι αστέρες του εγκληματικού πανθέου όπως τους έζησα” του Π.Σόμπολου στις 5/2 στο Πνευματικό
To Top