ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες” για Μαλαπάνη: “Τεράστιο αυτοδιοικητικό κεφάλαιο για την Καλαμάτα”

“Η Πόλη της Καλαμάτας θρηνεί την απώλεια του Χρήστου Μαλαπάνη, του Ανθρώπου, του Αυτοδιοικητικού, του Δημάρχου, του οποίου η διαδρομή και η δράση σημάδεψε ανεξίτηλα την πολιτική, κοινωνική και αυτοδιοικητική ζωή της.
Ο Χρήστος Μαλαπάνης ξεχώριζε για πολλά, χαρακτηριστικά του όμως γνωρίσματα ήταν το υψηλό ήθος , η συναινετική του διάθεση, η δημοκρατικότητα και η σαφήνεια του. Σαφήνεια λόγων και έργων.

Άνθρωπος ολιγόλογος, διακριτικός, μεστός στα λόγια και ενεργός στις πράξεις, απέφευγε την υπερβολή και την περίσσια προβολή.
Βαθιά διεισδυτικός στην κατανόηση των προβλημάτων της πόλης , με σύνθετη και αναλυτική σκέψη, με συμπιεσμένη γνώση των αυτοδιοικητικών θεμάτων, με ικανότητα αξιολόγησης όλων των παραμέτρων τους, πορεύτηκε αταλάντευτα στα αυτοδιοικητικά πράγματα, με πρωταρχικό του μέλημα τη σύνθεση των απόψεων.
Υπήρξε σταθερά προσηλωμένος σε υψηλές αρχές και αξίες. Κατά τη διάρκεια της Δημαρχοντίας του, προτεραιότητά του υπήρξε η Δημοκρατία και η Διαφάνεια στη διακυβέρνηση του Δήμου. Δημοκρατία στο σχεδιασμό, στο διάλογο, στη λήψη αποφάσεων, στη συμμετοχή των πολιτών. Διαφάνεια στις αποφάσεις, στις δαπάνες, στις διαδικασίες του προσωπικού, στο χειρισμό όλων των θεμάτων.

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Χρήστου Μαλαπάνη.


Ενστερνίστηκε την αγωνία της ανασυγκρότησης της πόλης μετά τους σεισμούς του 1986 και την προσπάθεια αφενός επίλυσης των βασικών προβλημάτων της και αφετέρου της προώθησης των στόχων της (εθνικός δρόμος, Πανεπιστήμιο, σχολική στέγη, διατηρητέα, οικιστικός πλούτος κ.ά.). 

Κέρδισε δίκαια, με πολλή προσωπική δουλειά και διατηρώντας πάντα χαμηλούς τόνους, την εκτίμηση και το σεβασμό συμπολιτών του και των συναδέλφων στην Αυτοδιοίκηση.
Απήλαυσε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας και έλαβε την τιμητική ψήφο στις εκλογικές αναμετρήσεις, που έλαβε μέρος, εκλεγμένος, πρωτίστως, ως Δήμαρχος της πόλης επί μια τετραετία .
Ένα τεράστιο αυτοδιοικητικό κεφάλαιο λείπει πλέον από την πόλη της Καλαμάτας, η οποία φαντάζει πλέον φτωχότερη στο πεδίο αυτό.
Εκφράζουμε στην οικογένεια του εκλιπόντος τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

Καλαμάτα , 31- 01-2018
«ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ- ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

To Top