ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Όχι» στο click away εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Να μην ανοίξουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου τα μαγαζιά με τη μέθοδο του click away εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι.

Αρνητική φαίνεται να είναι μέχρι στιγμής η στάση των λοιμωξιολόγων απέναντι στην επανέναρξη του click away από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Η Επιτροπή συνεδριάζει αυτή την ώρα.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα λάβει την εισήγησή τους και θα ληφθούν οι αποφάσεις για την πορεία του lockdown και των των περιοριστικών μέτρων, με τους επιχειρηματίες να αναμένουν αν θα λειτουργήσουν ξανά ή όχι οι επιχειρήσεις όπως άνοιξαν κατά την εορταστική περίοδο.

Τις ανακοινώσεις θα κάνει ο Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα στις 18:00.

Σε κάθε περίπτωση, το βέβαιο μέχρι στιγμής είναι πως τη Δευτέρα θα επιστρέψουν ξανά στα θρανία οι μαθητές των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των ειδικών σχολείων όλων των βαθμίδων σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Η στάση των ειδικών πάντως απέναντι στο click away δεν προκαλεί έκπληξη καθώς εξ αρχής είχαν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους στο να ανοίξουν μαζί σχολεία και click away και προειδοποιούν ότι το τρίτο κύμα της πανδημίας πλησιάζει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iEidiseis νωρίτερα σήμερα, η πάγια άποψη όλων των μελών της Επιτροπής είναι ότι το παράλληλο άνοιγμα σχολείων και λιανικού εμπορίου, έστω και με την μορφή του click away θα αυξήσει κατακόρυφα τα νέα περιστατικά COVID-19. Κι επειδή είναι σημαντικό για εκπαιδευτικούς αλλά και για ψυχολογικούς λόγους να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία, θα «θυσιαστεί» το Εμπόριο.

πηγή:ieidiseis.gr

«Όχι» στο click away εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι
To Top