ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα μέτρα στην Αττική: Κλειστά μόνο τα Λύκεια, πού επιστρέφει το click away

Νέα μέτρα ανακοινώθηκαν σήμερα από τον Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος ανακοίνωσε πως επιστρέφει ο «χάρτης», όπου θα ισχύουν οι «κίτρινες» και «κόκκινες» περιοχές.

Στις «κόκκινες» περιοχές για την απαγόρευση κυκλοφορίας μπαίνει σε ισχύ από τις 18:00 μέχρι τις 05:00 το επόμενο πρωί.

Ωστόσο, για την Αττική, δεν θα ισχύουν οι συγκεκριμένες ώρες. Όπως εξήγησε ο Νίκος Χαρδαλιάς, λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής η απαγόρευση κυκλοφορίας θα συνεχίσει να ισχύει από τις 21:00 έως τις 05:00.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΤΟ CLICK AWAY-ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ CLICK INSIDE

Η αύξηση των κρουσμάτων έφερε νέα μέτρα στην Αττική. Κλειστά τα Λύκεια, ανοίγουν τα Γυμνάσια. Επιστρέφει το click away στα καταστήματα.

Νέα μέτρα εφαρμόζονται στην Αττική που μπαίνει στο «κόκκινο», μετά από εισήγηση της Επιτροπής και την απόφαση της κυβέρνησης, ενώ κλειστά παραμένουν τα λύκεια με το click away να επιστρέφει στη ζωή μας.

Συγκεκριμένα, κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ανακοινώθηκε ότι η εισήγηση των Λοιμωξιολόγων που έγινε δεκτή, είναι να μπει στο «κόκκινο» η Αττική, η οποία έχει την μεγαλύτερη διασπορά και πολύ μεγάλο ρυθμό μετάδοσης από τις νέες μολύνσεις.

Ειδικότερα:

Από το Σάββατο 30 Ιανουαρίουεφαρμόζονται νέα μέτρα, τα οποία έχουν διπλό στόχο. Αρχικά την μείωση των κρουσμάτων και έπειτα την λειτουργία της αγοράς με ασφάλεια, καθώς μόλις άνοιξε και ένα ενδεχόμενο κλείσιμο θα επιβαρύνει την οικονομία που ήδη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Έτσι, ανακοινώθηκε πως τα γυμνάσια ανοίγουν σε όλη την Αττική, ενώ τα λύκεια παραμένουν κλειστά. Ταυτόχρονα, τα μέτρα για τα σχολεία που υπάρχουν στην Αττική, θα ισχύουν για όλες τις «κόκκινες» περιοχές της Ελλάδας. Παρόλα αυτά, γυμνάσια και λύκεια ανοίγουν κανονικά σε όσες περιοχές δεν είναι στο «κόκκινο».

Επιπλέον, τα καταστήματα ένδυσηςυπόδησης και τα κοσμηματοπωλεία στις «κόκκινες» περιοχές – μεταξύ των οποίων και η Αττική – θα λειτουργήσουν με click away και click inside.

Ακόμη, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής παραμένουν ανοιχτά, ενώ η προσέλευση θα γίνεται κατόπιν ραντεβού.

Επίσης, τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ ανοίγουν από την 1η Φεβρουαρίου, σε όσες περιοχές δεν είναι στο «κόκκινο». Εκεί που υπάρχει διασπορά κορονοϊού, παραμένουν κλειστά.

Πώς ψωνίζουμε με click away:

 • Γίνεται ηλεκτρονική παραγγελία του προϊόντος
 • Ο καταναλωτής προπληρώνει το προϊόν
 • Με το αποδεικτικό παραγγελίας – πληρωμής παραλαμβάνει το προϊόν έξω από το κατάστημα
 • Έρευνα αγοράς γίνεται μόνο ηλεκτρονικά και όχι στο κατάστημα.

 

ena Attikh sto kokkino click away lukeia

Πώς γίνεται το click inside

Το click inside θα πραγματοποιείται σε καταστήματα πώλησης υποδημάτων, ενδυμάτων και ειδών βιβλιοχαρτοπωλείου(πλην καταστημάτων τροφίμων) με τα εξής μέτρα:

 • Απαγόρευση μετακινήσεων (curfew) από τις 9:00 μ.μ. έως 5:00.π.μ.
 • Διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων.
 • Έναρξη λειτουργίας από Σάββατο 30 Ιανουαρίου.
 • Κυριακή 31 Ιανουαρίου κλειστά.
 • Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7 π.μ. έως 8 μ.μ
 • Υποχρεωτικός ο εξ αποστάσεως καθορισμός ραντεβού, είτε ηλεκτρονικά, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω της εφαρμογής e-Καταναλωτής.
 • Ο πελάτης αιτείται ραντεβού από την επιχείρηση, η οποία εν συνεχεία καταχωρεί είτε ηλεκτρονικά είτε σε έγγραφο το αίτημα του και αποστέλλει τον πελάτη, μήνυμα (SMS ή email), που θα φέρει τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία –Διεύθυνση –ΑΦΜ- Χρονικό διάστημα παραλαβής.
 • Αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο- βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης, πλέον δε της απόδειξης προαγοράς του προμηθευτή.
 • Απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ πελατών στα ταμεία.
 • Απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ πελατών και έως 9 άτομα παρόντα (ουρά) στους εξωτερικούς χώρους.
 • Υποχρεωτική η επισήμανση σε εμφανές σημείο του μέγιστου αριθμού πληθυσμού εντός των καταστημάτων.

duo Attikh sto kokkino click away lukeia

 

πηγή: ieidiseis.gr

To Top