Υγεία

Κορονοϊός: Ανοδική πορεία τα κρούσματα στη Μεσσηνία-Ανησυχία μετά και τα 14 νέα

ΜΕΣΑ ΣΕ 4 ΜΕΡΕΣ 41 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Σε ανοδική πορεία τα κρούσματα στο Νομό μας, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 14 νέα για το τελευταίο 24ωρο.

Δυστυχώς, αυτή η εβδομάδα δεν ήταν καθόλου καλή επιδημιολογικά για τη Μεσσηνία, καθώς στα 24 κρούσματα του προηγούμενου 48ωρου, έρχονται σήμερα να προστεθούν και άλλα 14, θέτοντας σε συναγερμό τις Αρχές. Παρά την “ανάπαυλα” των 3 κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, επιστρέψαμε σήμερα και πάλι σε διψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Ενδεικτικό της ανησυχητικής κατάστασης είναι οτι μέσα σε 4 μέρες καταγράφηκαν στη Μεσσηνία 41 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας και τον μέσο όρο των  ημερήσιων κρουσμάτων.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑ-ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Εξίσου ανησυχητική η κατάσταση και στους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τη Λακωνία να καταγράφει επίσης 14 νέα κρούσματα, την Κορινθία 13,  ενώ σε χαμηλά επίπεδα τα κρούσματα σε Αργολίδα και Αρκαδία, όπου καταγράφονται 4 και 3 νέα κρούσματα αντίστοιχα.

ΣΤΑΘΕΡΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Σταθερή παραμένει η κατάσταση των ασθενών με κορονοϊό που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Συγκεκριμένα 20 ασθενείς νοσηλεύονται στην Κλινική Covid, και 2 παραμένουν διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ Covid.

350 τεστ για κορονοϊό έγιναν σήμερα στο Δήμο Καλαμάτας από τον ΕΟΔΥ

140 ΤΕΣΤ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΑ 2 ΘΕΤΙΚΑ

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται σε καθημερινή βάση τα rapid test στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας με τους πολίτες να προσέρχονται για να εξεταστούν. Έτσι, σήμερα έγιναν 140 τεστ, 2 εκ των οποίων βγήκαν θετικά.

108 RAPID TEST ΣΤΟΝ ΑΡΙ- ΤΑ 2 ΘΕΤΙΚΑ

Επίσης, κλιμάκια του ΕΟΔΥ συνεχίζουν την εξόρμηση σε χωριά της Μεσσηνίας,  ώστε να υποβληθούν σε τεστ οι κάτοικοι. Ετσι, σήμερα έγιναν 108 τεστ στον Αρι, εκ των οποίων τα 2 βγήκαν θετικά. Αύριο, Σάββατο, το κλιμάκιο θα βρίσκεται στα Αλώνια, ενώ για τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου έχουν προγραμματιστεί τεστ για κορονοϊό και στο Πλατύ, αλλά και στο αμφιθέατρο “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος” του Διοικητηρίου Καλαμάτας.

Να σημειωθεί ότι ο ΕΟΔΥ συνεχίζει κανονικά τα εβδομαδιαία τεστ στις κλειστές δομές φιλοξενίας της Καλαμάτας, κάθε Παρασκευή. Έτσι σήμερα έγιναν εκεί (ΚΔΑΠ ΑμεΑ, ΘΑΛΠΟΣ) 100 τεστ, όλα αρνητικά.

Μαίρη Περδικέα

Κορονοϊός: Ανοδική πορεία τα κρούσματα στη Μεσσηνία-Ανησυχία μετά και τα 14 νέα
To Top