Υγεία

Λινού: “Με το ρυθμό του εμβολιασμού δεν πιάνουμε ανοσία της αγέλης μέσα στο 2021”-Τα μέτρα που προτείνει

Νέα μέτρα πρότεινε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού λίγο πριν την εκπνοή του lockdown, που λογικά θα πάρει νέα παράταση. Τόνισε ότι με τον ρυθμό του εμβολιασμού δεν πετυχαίνουμε ανοσία της αγέλης μέσα στο 2021.

Η Αθηνά Λινού,  μιλώντας στον Alpha 98.9 ήταν ξεκάθαρη ότι πρέπει να υπάρξουν νέα ισχυρά μέτρα για να αποφύγουμε το ολικό κλείσιμο της οικονομίας και τις τεράστιες επιπτώσεις που αυτό έχει.

Η κ. Λινού τόνισε καταρχήν ότι ελπίζει να υπάρξουν άλλα ισχυρά μέτρα, πέρα από την παράταση του lockdown.

Μεταξύ άλλων η κ. Λινού πρότεινε:

  • Αυτά που δεν έχουν μελετηθεί είναι η εξάλειψη του προβλήματος στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. «Υπάρχουν λύσεις» σημείωσε για το συνωστισμό.
  • Η εντατικοποίηση των προσπαθειών στη βιομηχανία με ενεργοποίηση γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας, καθώς οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι παρόντες
  • Παράλληλα αύξηση εξ αποστάσεως εργασίας σε επίπεδο 90%
  • Πολλά τεστ, έτσι ώστε όπου υπάρξει κρούσμα να απομονωθεί

Η Αθηνά Λινού τόνισε ότι η απόφαση για τα σχολεία είναι παράλληλη με πολλά μέτρα, όπως τα τεστ και το γεγονός ότι δεν θα πηγαίνουν όλα τα παιδιά την ίδια ώρα.

Υπογράμμισε ότι είμαστε μακριά από την κυβερνητική υπόσχεση για 2 εκατ. εμβολιασμούς το μήνα, ενώ επεσήμανε ότι ακόμη και με 8.000 εμβολιασμούς την ημέρα δεν θα πετύχουμε ανοσία της αγέλης μέσα στο 2021. Επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει ραγδαία αύξηση εμβολιασμών καθημερινά.

πηγή:ieidiseis.gr

Λινού: “Με το ρυθμό του εμβολιασμού δεν πιάνουμε ανοσία της αγέλης μέσα στο 2021”-Τα μέτρα που προτείνει
To Top