Υγεία

Νοσοκομείο Καλαμάτας: 520.000 ευρώ για προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας με 520 χιλιάδες ευρώ για προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Οι πόροι προέρχονται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και θα διατεθούν για την προμήθεια 20 μηχανημάτων αιμοκάθαρσης και on line μεθόδων, ενός βρογχοσκοπικού πύργου υψηλής ανάλυσης και ενός συστήματος βιντεοαρθροσκόπησης υψηλής ευκρίνειας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, δήλωσε:
«Με το νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, αναβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας σε νοσηλευόμενους και εξωτερικούς ασθενείς που χρήζουν ιατρικής περίθαλψης. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, εστιάζουμε σε έργα που εκσυγχρονίζουν και ενισχύουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, για την παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών στους πολίτες».

Το νέο έργο έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά σημαντικών παρεμβάσεων για την αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας που περιλαμβάνει την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ύψους 985 χιλιάδων ευρώ, την υλοποίηση πιλοτικού έργου ύψους 975 χιλιάδων ευρώ για εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων αυτοπαραγωγής μέσω ΑΠΕ και την ενεργειακή αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας, που ολοκληρώθηκε το 2017, με προϋπολογισμό 2,5 εκατ. ευρώ.

Με νέο πρόγραμμα του υπουργείου Οικονομίας, συνολικού ύψους 65 εκατ. ευρώ, τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας πρόκειται να αναβαθμιστούν ενεργειακά και να βελτιώσουν τις υποδομές τους.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να εκδοθεί η σχετική πρόσκληση για την «Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημόσιων Κτιρίων – Παραγωγή ενέργειας από μονάδες ΣΗΘΥΑ ή με χρήση ΑΠΕ σε νοσοκομεία». Η πρόσκληση αφορά σε νοσοκομειακές μονάδες που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας με δυναμικότητα μεγαλύτερη των 400 κλινών για την Περιφέρεια Αττικής και 200 κλινών για τις υπόλοιπες Περιφέρειες.

Νοσοκομείο Καλαμάτας: 520.000 ευρώ για προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού
To Top