ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λογομαχία για τη στέγαση του Λιμεναρχείου Καλαμάτας στο κτήριο των Λιμενεργατών

Φραστικό επεισόδιο με έντονη λογομαχία έγινε χθες μετά την ολοκλήρωση της ημερίδας του Υπουργείου Ναυτιλίας για τα λιμάνια, που έγινε στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, εξερχόμενος του αμφιθεάτρου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Σωματείου Λιμενεργατών, Αντώνη Καλογερόπουλο, ο οποίος του εξέθεσε το πρόβλημα χώρου που θα έχουν οι λιμενεργάτες, αν μεταφερθούν στο κτήριο οι Υπηρεσίες του Λιμεναρχείου Καλαμάτας, υποστηρίζοντας πως δεν θα επαρκεί ο χώρος για τους ίδιους.

Τα λεγόμενά του προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του βουλευτή Μεσσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Κωνσταντινέα,ο οποίος επικαλέστηκε προηγούμενη συνάντηση, που είχαν, στην οποία ο πρόεδρος των Λιμενεργατών φαινόταν διαλλακτικός σχετικά με τη στέγαση των Υπηρεσιών του Λιμεναρχείου Καλαμάτας. “Δημιουργείς πρόβλημα για 15 άτομα! Θέλεις να δημιουργήσεις πολιτικές εντυπώσεις!” είπε ο Πέτρος Κωνσταντινέας απευθυνόμενος στον πρόεδρο των λιμενεργατών.

“Εμείς ούτε κάνουμε δίωξη, και να μείνετε στον χώρο, να αξιοποιηθεί γι’αυτούς τους ανθρώπους που πέφτουνε στις θάλασσες”,

συμπλήρωσε σε έντονο ύφος ο βουλευτής Μεσσηνίας.

Παρών στη λογομαχία ήταν και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας που δήλωσε αργότερα πως “αν μπορούσαν να έρθουν οι Υπηρεσίες στο κέντρο της πόλης, ο Δήμος έχει κτήριο να τους διαθέσει, αλλά δεν δέχομαι 60 παιδιά να μην έχουν τουαλέτα!”.

Ο δήμαρχος, σχολιάζοντας τα όσα έγιναν, δήλωσε πως

“Τα κτήρια είναι κατασκευασμένα όλα από το Ελληνικό Δημόσιο και να σταματήσει αυτή η Ιστορία, γιατί κομματικοποιείται μια ιστορία και κοντεύει να πάρει ο διάολος αυτό τον τόπο…”

“Κρατικές Υπηρεσίες είναι, αλλά ως δήμαρχος ντρέπομαι να έρχονται ξένοι και να μπαίνουν μέσα σε αυτό το κτήριο”.

ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: “ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΟΙ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ”

Ο Υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής εξέφρασε τη θέση ότι, προκειμένου να πραγματοποιηθεί όροφο-όροφο η επισκευή του κτηρίου που χρονολογείται στα 1903, θα πρέπει οι λιμενεργάτες να δείξουν κατανόηση και διάθεση συνεννόησης, ώστε να δοθεί δυνατότητα μερικής στέγασης των Υπηρεσιών του Λιμεναρχείου στο κτήριο όπου αυτοί βρίσκονται.

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ 100.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου του περασμένου έτους ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης υπέγραψε Απόφαση με την οποία εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2017της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση της επισκευής και συντήρησης των κτηρίων τόσο του Λιμεναρχείου Καλαμάτας όσο και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.

M.Π.

To Top