ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας για Σαϊτοπόλεμο: “Εξόχως ευεργετικό το σημείο”-Προτείνει κινητές εξέδρες για τους θεατές

"Εμείς τον σαϊτοπόλεμο τον βρήκαμε στα Σφαγεία, σε μια άκρη της πόλης, σχεδόν περιθωριακό"

απαντά ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας στις αιτιάσεις Μάκαρη για λάθος σημείο διεξαγωγής του Σαϊτοπόλεμου. Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος, στην Καλαμάτα ιστορικά ο σαϊτοπόλεμος γινόταν στο κέντρο της πόλης, και στην 23η Μαρτίου και στη συνέχεια στην κεντρική πλατεία. "Πώς κατορθώσαμε και τον πήγαμε στα Σφαγεία, δεν ξέρω, και τίνος αποφάσεις ήτανε", αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Υπεραμυνόμενος του χώρου που τα τελευταία χρόνια διεξάγεται ο σαϊτοπόλεμος ο δήμαρχος Καλαμάτας πέρα από τις ιστορικές αναφορές και συνδέσεις έδωσε και μια άλλη διάσταση στο θέμα.

"Το σημείο εκείνο είναι εξόχως ευεργετικό. Το αεράκι του Νέδοντα διαλύει αμέσως το νέφος! Ενώ στο γήπεδο με τις εξέδρες εγκλωβίζεται.."

Μάλιστα, πρότεινε στον πρόεδρο του Αθλητικού Φορέα Καλαμάτας, Νίκο Μπασακίδη, να εξετάσει το ενδεχόμενο να μπουν στον χώρο του πάρκινγκ κινητές εξέδρες (φυσαρμόνικες), που τις νοικιάζουν διάφορες εταιρείες, "ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα σε 500 άτομα να παρακολουθήσουν τον σαϊτοπόλεμο", είπε χαρακτηριστικά.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΑΜΙΑΝΤΟΥ

Δεν μπορεί να ενταχθεί η αντικατάσταση του αγωγού Φ600 στο πρόγραμμα ΦιλόΔΗΜΟΣ ΙΙ, δήλωσε ο Παναγιώτης Νίκας απαντώντας σε ερώτηση του Μανώλη Μάκαρη για τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί η αντικατάσταση του προβληματικού αγωγού υδροδότησης της Καλαμάτας από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
"Ο ΦιλόΔΗΜΟΣ έχει προϋπολογισμό 3.000.000 ευρώ, και η αντικατάσταση του Φ600 από τον Φ800 έχει προϋπολογισμό 12.000.000 ευρώ", τόνισε ο δήμαρχος.
Ο Παναγιώτης Νίκας αναφέρθηκε στην εργολαβία που ολοκληρώνεται και αφορά στην αντικατάσταση όλων των αγωγών αμιάντου. Ενώ δήλωσε πως θα γίνει η αντικατάσταση του αγωγού Πήδημα-Αρφαρά, η υδροδότηση της Πολιανής, και η αντικατάσταση των σιδερένιων αγωγών μέσα στην πόλη της Καλαμάτας. Όπως είπε πρόκειται για παλαιούς μεταλλικούς αγωγούς που λόγω των αλάτων έχουν χάσει τη μισή διατομή τους.

ΝΙΚΑΣ: "ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟ "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ"-ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ"

Υποστηρικτικό για την Αυτοδιοίκηση και πολύ ωραίο πρόγραμμα χαρακτήρισε το πρόγραμμα "ΦιλόΔΗΜΟΣ", ο Παναγιώτης Νίκας, λέγοντας ότι "είναι πολύ σωστό αυτό που γίνεται με τον "ΦιλόΔΗΜΟ" είτε για τα σχολεία, είτε για την Ύδρευση είτε για τα Δημόσια κτήρια. Μάλιστα ο δήμαρχος Καλαμάτας συμπλήρωσε με παραστατικό τρόπο:

"Το λέω χρόνια. Έχουμε κουραστεί να σερνόμαστε στα σαλόνια των Υπουργών, ζητιανεύοντας χρήματα για να παρουσιάσουμε κάποιο έργο και να επιλύσουμε προβλήματα"

Μ.Π.

Δημοφιλέστερα

To Top