ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας: “Δεν παρακαλάμε κανέναν εδώ!”

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΚΥΣ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΕΛΕΣΦΟΡΗΣΕ

Η ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου της Μείζονος Αντιπολίτευσης Δημήτρη Φαββατά, γιατί δεν έγινε ποτέ μέχρι σήμερα η ανακήρυξη της πρώην καλλιτεχνικής διευθύντριας του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Βίκυς Μαραγκοπούλου σε επίτιμο δημότη Καλαμάτας, παρά το γεγονός ότι υπήρξε σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και υπάρχει η φωτογραφία της αναρτημένη στο ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας μαζί με όλους τους επίτιμους δημότες, προκάλεσε ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ερώτηση Φαββατά για την επιτιμοποίηση της Βίκυς Μαραγκοπούλου που δεν έγινε ποτέ

Νίκας: “Εγώ πήρα την ευθύνη και παρακάλεσα. Προσέφερε πολλά περισσότερα. Έστησε έναν ολόκληρο θεσμό, αλλά η ίδια ευθύνεται γιατί δεν ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία”

Ο δήμαρχος εξήγησε ότι με δική του πρωτοβουλία εισηγήθηκε στο τότε Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμάτας την επιτιμοποίηση της Βίκυς Μαραγκοπούλου για την προσφορά της στην πόλη της Καλαμάτας. Επεσήμανε την πολυετή προσφορά της ως Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, [20 χρόνια] ένα διεθνές ρεκόρ, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Οι ευρείες πλειοψηφίες τότε δεν αποδέχτηκαν την πρόταση.
Μάλιστα, ο ίδιος χαρακτήρισε ως “θυελλώδη” και “δύσκολη” εκείνη τη συνεδρίαση, λόγω των αντιδράσεων. Ωστόσο, το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε τη σχετική απόφαση.

ΝΙΚΑΣ: “ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ-ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΕΒΛΗΜΕΝΟΣ”

“Την παρακαλούσα για 2 χρόνια να υλοποιηθεί αυτή η απόφαση. Δεν μπορώ να την υλοποιήσω μόνος μου. Από κει και πέρα πρέπει να γίνει τελετή. Για την τελετή δεν αποδέχτηκε για μια διετία- εγώ αισθάνθηκα και προσβεβλημένος που εισηγήθηκα να γίνει επίτιμος δημότης. Δεν το εισηγήθηκε κανένας άλλος, εγώ το εισηγήθηκα”.

Μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναρτήθηκε η φωτογραφία της στον τοίχο και παρεκκλήθη. Προσέφερε πολύ περισσότερα απ’ ότι ένας συνήθης υπάλληλος στον Δήμο. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Έστησε καλλιτεχνικά έναν θεσμό”, δήλωσε ο δήμαρχος υπεραμυνόμενος ακόμα και σήμερα της απόφασής του να ζητήσει τότε την ανακήρυξή της σε επίτιμο δημότη Καλαμάτας.

“Εγώ την είχα ρωτήσει πριν έρθει το θέμα στο Δ.Σ. δεν ήρθε εν αγνοία της, αλλά ουδέποτε επί μια διετία δέχτηκε να γίνει η σχετική τελετή, η οποία και επικυρώνει μια απόφαση ενός συλλογικού οργάνου, που με την ευρεία έννοια ήταν προϊστάμενος της για 20 συναπτά έτη, που έκανε τη δουλειά της εδώ, και την έκανε καλά”. Όπως συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Νίκας “δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία με ευθύνης της και η θητεία του τότε Δημοτικού Συμβουλίου έληξε [2014]…Δεν παρακαλάμε κανέναν εδώ!

“Εγώ πήρα την ευθύνη και παρακάλεσα. Προσέφερε πολλά περισσότερα. Έστησε έναν ολόκληρο θεσμό, αλλά η ίδια ευθύνεται γιατί δεν ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία”, κατέληξε ο δήμαρχος.

Μ.Π.

To Top