ΚΟΙΝΩΝΙΑ

10 Ναυαγοσώστες από την Παρασκευή στις παραλίες της Καλαμάτας

ΠΡΟΣΟΧΗ! EΩΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 15.00 ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Από το Δήμο θα προσληφθούν 10 ναυαγοσώστες από 1 Ιουνίου έως 31 Αυγούστου.
Οι ναυαγοσώστες θα αναλάβουν υπηρεσία άμεσα στα σημεία όπου ήδη έχουν τοποθετηθεί οι γνωστοί πύργοι και θα έχουν στη διάθεσή τους το αναγκαίο υλικό (βάρκες, φάρμακα κ.λπ) για να υποστηρίζονται στην εργασία τους.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Καλαμάτας αναφέρονται τα εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 16 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ

Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη από το Σάββατο 5 Μαΐου έχει τεθεί σε ισχύ το νέο Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει επιμήκυνση της περιόδου απασχόλησης των ναυαγοσωστών από 3 μήνες που ήταν μέχρι σήμερα στους 4. Ωστόσο, απαιτείται νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να καλυφθεί νομοθετικά ο επιπλέον μήνας[ Σεπτέμβριος]Οπότε σύμφωνα με τη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Καλαμάτας, αρχικά θα γίνουν 10 προσλήψεις και στη συνέχεια- μετά τη νομοθετική ρύθμιση- άλλες 6.

ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 10.30-17.30

Επιπλέον ο κάθε ναυαγοσώστης θα έχει υπό την επίβλεψη και τον έλεγχό του μια έκταση 200 μ. εκατέρωθεν του πύργου του, [από 300 μ. που ίσχυε]. Προβλέπεται επίσης και 1 συντονιστής μιας ομάδας ναυαγοσωστών[τουλάχιστον 3 ατόμων], ενώ θα διατίθεται και μικρό ταχύπλοο σκάφος τουλάχιστον 5 μέτρων με χειριστή και ναυαγοσώστη μέσα σε αυτό.

Επιπλέον αυξάνονται οι πύργοι από 6 σε 9, οπότε ο Δήμος Καλαμάτας με βάση τις νέες προδιαγραφές και ανάγκες θα προσλάβει συνολικά 16 ναυαγοσώστες που θα καλύπτουν τις παραλίες του από Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, καθημερινά από τις 10.30. το πρωί έως τις 17.30 το απόγευμα.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα έγγραφα του Δήμου Καλαμάτας:ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ 2018 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

10 Ναυαγοσώστες από την Παρασκευή στις παραλίες της Καλαμάτας
To Top