ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΜΕ: Μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία

Με μαζική συμμετοχή εργαζομένων από διάφορους κλάδους πραγματοποιήθηκε σήμερα η απεργιακή συγκέντρωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ.

Η απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών σωματείων της δύναμης του ΠΑΜΕ έγινε στην πλατεία της 23ης Μαρτίου. Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό η πρόεδρος του νεοσύστατου Σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού Ντίνα Στραβάκου.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας Παναγιώτης Κουφαλάκος, ο οποίος κάλεσε όλα τα σωματεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας να γυρίσουν την πλάτη στις εργοδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες που καλούν τους εργαζόμενους να παλέψουν για «ένα δίκαιο και εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης με πυλώνα την καπιταλιστική ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, την εκπαίδευση και κατάρτιση. Και όλο αυτό το ονόμασαν “κοινωνική συμμαχία”», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Στο τέλος της ομιλίας του έκανε κάλεσμα συνέχισης του αγώνα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη. Συνεχίζουμε δυναμικά και παίρνουμε την τύχη στα χέρια μας. Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση προστίθεται στη συνέχεια των προηγούμενων κινητοποιήσεων και αποτελεί εφαλτήριο για μεγαλύτερες κινητοποιήσεις στο μέλλον. Το κουβάρι που έχουμε παραλάβει να ξετυλίξουμε είναι κόκκινο από το αίμα των εργατών της τάξης μας. Δεν ξεβάφει και δεν έχει κόμπους που κινδυνεύουν να λυθούν. Η άκρη του βρίσκεται στην κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο».

Ακολούθησε πορεία μέσω της οδού Αριστομένους με κατάληξη την κεντρική πλατεία σε κυκλική διαδρομή.

To Top