Αθλητισμός

Το νέο safety car στην Formula 1 θα είναι (και) μια Aston Martin!

Η Formula 1 θα έχει δύο επίσημα αυτοκίνητα ασφάλειας αυτή τη σεζόν, καθώς, για πρώτη φορά στην ιστορία, η Aston Martin θα παρέχει Ασφάλεια και Ιατρικά Αυτοκίνητα στο Πρωτάθλημα – μαζί με τη Mercedes, που έχει αλλάξει το χρώμα των αυτοκινήτων της AMG σε κόκκινο από ασήμι.

Η Aston Martin επέστρεψε στην F1 μετά από 60 χρόνια και, αφού έχει ήδη αποκαλύψει το μονοθέσιο AMR21, τώρα φανέρωσε το Vantage Safety Car και το DBX Medical Car, με το ζευγάρι να κάνει το ντεμπούτο του στη σεζόν που άνοιξε το Grand Prix του Μπαχρέιν.

Το αγωνιστικό πράσινο Vantage Safety Car τροφοδοτείται από έναν κινητήρα twin-turbo V8 4.0l, που επιταχύνει 0-100 σε 3,5 δευτερόλεπτα.

Το ιατρικό αυτοκίνητο DBX επιταχύνει τα 0-100 χλμ / ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα με ροπή 550PS και 700NM από τον ίδιο κινητήρα με το Vantage, με απινιδωτή, πυροσβεστήρες και κιτ καύσης για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Η Mercedes, η οποία προμηθεύει τα επίσημα Αυτοκίνητα Ασφαλείας από το 1996 (και μοιράζεται τις εμφανίσεις για το Safety Car για πρώτη φορά από τότε), έχει μια νέα εμφάνιση αυτή τη σεζόν με το AMG GT R Safety Car και το C 63 S Estate Medical Car και τα δύο ντυμένα με κόκκινο χρώμα , το οποίο είναι συνώνυμο με το αγωνιστικό αυτοκίνητο της γερμανικής μάρκας Rote Sau .

Ο Μπέρντ Μειλάντερ θα οδηγήσει τόσο τα Aston Martin όσο και τα αυτοκίνητα ασφαλείας της Mercedes, με τον Αλαν Βαν Ντε Μερβ να παίρνει το τιμόνι των Medical Cars.

 

Το νέο safety car στην Formula 1 θα είναι (και) μια Aston Martin!
To Top