Υγεία

Μπέζος: “Με θετικό πρόσημο για το Νοσοκομείο Καλαμάτας το 2017- Είμαστε έτοιμοι για το 2018”

ΠΟΙΑ ΕΡΓΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΟ 2017- ΠΟΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2018

Με αφορμή την εκπνοή σε λίγες ημέρες του 2017 ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος, μας μίλησε για τα έργα ζωτικής σημασίας που έγιναν τη χρονιά που πέρασε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, αλλά και όσα άλλα έρχονται το νέο έτος με στόχο την ολική αναβάθμιση των Υπηρεσιών του και την καλύτερη δυνατή περίθαλψη των ασθενών.

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ

Σε επικοινωνία που είχε σήμερα το messinialive με το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργο Μπέζο, πληροφορήθηκε ότι μέσα στο Γενάρη έχει προγραμματίσει να προχωρήσει στον ετήσιο καθιερωμένο δημόσιο, ανοιχτό απολογισμό της χρονιάς, ενδεχομένως και σε κεντρικό σημείο της πόλης, δεδομένου ότι δίνει ιδιαίτερη αξία και σημασία στη δημόσια λογοδοσία.
Όπως χαρακτηριστικά μας δήλωσε: « Η δημόσια λογοδοσία αποτελεί από τις θεμελιώδεις υποχρεώσεις μιας χρηστής Διοίκησης. Και για αυτά που έγιναν και για αυτά που σχεδιάζονται να γίνουν. Να ξέρει η τοπική κοινωνία τα πάντα για το Νοσοκομείο της».

Είναι αλήθεια, ότι μέσα στο χρονικό διάστημα της διοίκησης Μπέζου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει γίνει πλήθος έργων, έχουν αξιοποιηθεί άριστα όλα τα διαθέσιμα προγράμματα και αυτή τη στιγμή το Νοσοκομείο της Καλαμάτας δείχνει τον δρόμο και σε άλλα δημόσια νοσοκομεία της χώρας και πρωτοπορεί σε πολλούς τομείς, που δικαιωματικά το καθιστούν ένα από τα καλύτερα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας, τόσο σε επίπεδο ιατρικής περίθαλψης όσο και σε επίπεδο ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Από την αρχή η διοίκηση Μπέζου εντόπισε τα αδύναμα σημεία, τις ελλείψεις και σχεδίασε βήμα βήμα την κάλυψη των κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, την αναβάθμιση των χώρων του, την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας, έχοντας ως όραμα να καταστήσει το Νοσοκομείο της Καλαμάτας εφάμιλλο των μεγάλων ευρωπαϊκών νοσοκομείων.
Ένα Νοσοκομείο που σταδιακά αναβαθμίζεται, εκσυγχρονίζεται, με πρώτο μέλημα τον ασθενή και την άριστη περίθαλψή του και στόχο να καταστεί μέσω των υπηρεσιών του Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο όλης της Πελοποννήσου.

Στεκόμαστε ιδιαίτερα στα 6 μεγάλα έργα υγείας που ολοκληρώθηκαν το 2017 αλλά και σε αυτά που είναι ώριμα και προωθούνται για το 2018.

Συγκεκριμένα για το 2017:

1. Στην εγκατάσταση και λειτουργία του νέου στεφανιογράφου,
2. Στη δημιουργία νέας Μονάδας Χημειοθεραπείας που ξεκινά την λειτουργία της τις αμέσως επόμενες ημέρες,
3. Στην εγκατάσταση και λειτουργία του συγκροτήματος Διαχείρισης και Επεξεργασίας Μολυσματικών Αποβλήτων,
4. Στην ανακαίνιση της Παιδιατρικής Κλινικής,
5. Στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων συνολικού προϋπολογισμού 1.200.000€,
6. Στον ριζικό ανασχεδιασμό και ανακαίνιση σημαντικών εσωτερικών χώρων όπως τα Εξωτερικά Ιατρεία και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Έργα που είναι ώριμα για το 2018:

1. Η προσθήκη ορόφου πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική 1.000 τ.μ για την λειτουργία 2 νέων Κλινικών

2. Εγκατάσταση Φωτοβολταικού Πάρκου 5.000 τ.μ. με στόχο την ετήσια εξοικονόμηση 200.000€

3.Την πλήρη στελέχωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών με 9 μόνιμους ειδικευμένους ιατρούς

4. Την πλήρη αντικατάσταση του εξοπλισμού της Κεντρικής Αποστείρωσης

5. Την ολοκλήρωση της ενεργειακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου

6. Την ωρίμανση της πρότασης για τη δημιουργία Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου, καλύπτοντας τις ανάγκες ακτινοθεραπείας καρκινοπαθών όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Μ.Π.

Μπέζος: “Με θετικό πρόσημο για το Νοσοκομείο Καλαμάτας το 2017- Είμαστε έτοιμοι για το 2018”
To Top