Υγεία

Μπέζος: Να γίνει Υγειονομικό Κέντρο της Πελοποννήσου το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ευρεία σύσκεψη παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου έγινε χθες το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με τη συμμετοχή του διοικητή Γιάννη Μπέζου, των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου,τον διοικητή του νοσοκομείου Κυπαρισσίας, Παναγιώτη Μπασάκου, του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Μιχάλη Μιχαήλ και συνεργατών του υπουργού.
Στη σύσκεψη βρέθηκε και το MessiniaLIVE και κατέγραψε τα όσα ειπώθηκαν.

ΜΠΕΖΟΣ:”ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΑΣ ΟΡΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Τα προβλήματα αλλά και τους στόχους του Νοσοκομείου Καλαμάτας επεσήμανε ο διοικητής του, Γιώργος Μπέζος στον Υπουργό, ενώ δήλωσε πως φιλοδοξεί να καταστήσει το Νοσοκομείο Καλαμάτας Υγειονομικό Κέντρο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, ο διοικητής αναφέρθηκε σε όσα έχουν ήδη γίνει στο νοσοκομείο, αλλά κυρίως σε όσα πρόκειται να γίνουν, καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, “έχουμε τα μικρά μας οράματα για το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Θέλουμε να το καταστήσουμε Υγειονομικό Κέντρο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Νομίζω ότι αυτόν τον “ηγεμονικό” ρόλο της Καλαμάτας σε επίπεδο υγειονομικό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα μπορούσαμε κάποια στιγμή να τον κατακτήσουμε επαξίως.
Μάλιστα σχολίασε πως αυτές οι προσδοκίες δεν είναι αλαζονικές, “δεν κινούμαστε σε ανταγωνιστικό επίπεδο με τα άλλα νοσοκομεία, άλλωστε δεν είναι όλα τα νοσοκομεία ίδια, ούτε έχουν τις ίδιες δυνατότητες”, είπε χαρακτηριστικά.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Γνωστοποίησε στον υπουργό το πρόβλημα που όπως είπε αντιμετωπίζει υγειονομικά όλη η Περιφέρεια Πελοποννήσου. “Εμείς αυτό που διεκδικούμε- και λείπει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου- και είναι απαραίτητο για το Νοσοκομείο, είναι ένα Κέντρο Ακτινοθεραπείας”. Όπως επεσήμανε ο διοικητής, αυτή τη στιγμή ένας καρκινοπαθής από την Κυπαρισσία πρέπει να μεταβεί στην Αθήνα για να υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία.
Ο Γιώργος Μπέζος ενημέρωσε τον Γιώργο Κατρούγκαλο ότι τα χρήματα που πλέον δίνονται από το ΠΕΠ Πελοποννήσου για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό είναι ελάχιστα, ενώ πρότεινε να φροντίσει το Υπουργείο Υγείας στο πως θα αξιοποιηθεί το μεγάλο πακέτο που πρόκειται να επενδύσει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στα Νοσοκομεία της χώρας σε συνεργασία πάντοτε με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Όπως υπογράμμισε πρόκειται για μια μεγάλη δωρεά που θα ξεπεράσει τα 900.000.000 ευρώ και “ζητάμε την πρόταση του Υπουργείου”, συμπλήρωσε ο Γιώργος Μπέζος.

Σε δηλώσεις του στο MessiniaLIVE μετά τη σύσκεψη o διοικητής δήλωσε ικανοποιημένος από τη συζήτηση και τη γνωστοποίηση των προβλημάτων, ευχαρίστησε τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο για την ένθερμη υποστήριξή του στα προβλήματα του Νοσοκομείου Καλαμάτας, και δήλωσε πως ο υπουργός δεσμεύτηκε για νέα συνάντηση στην Αθήνα αυτή τη φορά, προκειμένου οι λύσεις που προτάθηκαν να πάρουν “σάρκα και οστά”.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε πως βασικό μέλημα της Κυβέρνησης είναι η βελτίωση των υποδομών και η πρόσληψη προσωπικού στα Νοσοκομεία της χώρας. Μάλιστα ανέφερε πως αναμένεται να προκηρυχθούν 1.600 νέες θέσεις ιατρών το επόμενο διάστημα.
“Το Νοσοκομείο της Καλαμάτας είναι ένα από τα καλύτερα της χώρας”, δήλωσε στην κάμερα του MessiniaLIVE o υπουργός.
“Επιδιώξή μας να γίνει το Βασικό Κέντρο Παροχής Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας για όλη την Πελοπόννησο. Διαπιστώσαμε τις ανάγκες και τις προτεραιότητες και θα φροντίσουμε για αυτές”, κατέληξε ο υπουργός.

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: “ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΥΡΙΛΑΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ”

Ερωτηθείς για την εικόνα που αποκομίζει ο ίδιος από τα ταξίδια του στο εξωτερικό, αφού η θέση του είναι αυξημένων αρμοδιοτήτων ως υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, δήλωσε ότι όπου και να πάει “η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό είναι παντού θετική. Το βασικό μας στοίχημα είναι μετά από 7 χρόνια μαυρίλας να αρχίσει να φαίνεται η ανάπτυξη και στην καθημερινότητα του Έλληνα, να περάσουμε σε μια νέα εποχή”.

ΝΕΦΡΟΛΟΓΟΣ-ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, Παναγιώτης Μπασάκος μας επεσήμανε αναλυτικά τι συζητήθηκε στη σύσκεψη και ποιά θέματα τέθηκαν επί τάπητος αναφορικά και με τα δύο Νοσοκομεία.
Η λειτουργία Πνευμονολογικής Κλινικής, η επέκταση του κτηριακού του Νοσοκομείου Καλαμάτας με την επάνω πτέρυγα 1.000 τμ, η Δημιουργία Ογκολογικής Μονάδας ήταν μεταξύ των θεμάτων της σύσκεψης.
Ως προς το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας τέθηκαν η κτηριακή συμπλήρωσή του με την επέκταση των ιατρείων, των διοικητικών υπηρεσιών, φαρμακείου και στελέχωσή του με γιατρούς.
Μάλιστα οι ειδικότητες που ζητήθηκαν ήταν αυτές του νεφρολόγου, παιδιάτρου και οφθαλμίατρου.

Ο Παναγιώτης Μπασάκος

Όπως εξήγησε στο MessiniaLIVE o Παναγιώτης Μπασάκος χρειάζονται οπωσδήποτε παιδίατρο καθώς το Νοσοκομείο καλύπτει μια μεγάλη περιοχή πληθυσμού από τη Ζαχάρω έως και την Πύλο, και οι παιδίατροι δεν επαρκούν. Επίσης δήλωσε ότι λόγω και της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού είναι αναγκαία η πρόσληψη ακόμα ενός Νεφρολόγου.

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΜΕ ISO ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανακαίνιση που πραγματοποιείται αυτό το διάστημα στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού που όπως είπε θα γίνει η πιο σύγχρονη στην Πελοπόννησο πιστοποιημένη με ISO. Η ανακαίνιση αυτή αξίας 300.000 ευρώ γίνεται μέσω δωρεάς από την κληρονομιά της αείμνηστης Μαρίνας Αριδά.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Τέλος, αναφέρθηκε και στον Ιατρικό Τουρισμό όπου η Μεσσηνία μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, και προανήγγειλε σχετική ημερίδα που σχεδιάζεται με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

To Top