Επί Σκηνής

Πρεμιέρα έκανε στο ΔΗΠΕΘΕΚ «Ο μικρός Μανουήλ και η Σολομώντεια Λύση»

Η πρεμιέρα του έργου του Γιάννη Καλαντζόπουλου «Ο μικρός Μανουήλ και η Σολομώντεια Λύση», σε σκηνοθεσία Αννέτας Παπαθανασίου, πραγματοποιήθηκε από την Παιδική Σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας, στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ, σήμερα Κυριακή 5 Νοεμβρίου.
Πολλοί γονείς και παιδιά – παρά τα ανοικτά καταστήματα – γέμισαν το θέατρο και στο τέλος της παράστασης χάρισαν ένα ζεστό χειροκρότημα στους ταλαντούχους και εξαιρετικούς ηθοποιούς!

Το έργο είναι βασισμένο σε έναν κινέζικο μύθο του 13ου μ.Χ. αιώνα, με τίτλο «Ο Κύκλος με την Κιμωλία», απ’ όπου εμπνεύστηκε και ο Μπέρτολτ Μπρεχτ το δικό του ομώνυμο αριστούργημα, ένα από τα διασημότερα θεατρικά έργα παγκοσμίως.
Το έργο είναι μια αλληγορία με θέμα την αγάπη, φέρνει στην εποχή μας όλα τα διδάγματα αυτού του αρχαίου κινέζικου μύθου, απευθυνόμενο στα σημερινά παιδιά αλλά και στους γονείς τους…
Πρόκειται για έργο γραμμένο με ευαισθησία και χιούμορ, που διδάσκει αξίες όπως η αυταπάρνηση, η αλληλοβοήθεια, η αγάπη και η συλλογικότητα.

Οι συντελεστές της παράστασης είναι:
Σκηνοθεσία: Αννέτα Παπαθανασίου
Σκηνικά – κοστούμια: Αλέξανδρος Κομπόγιωργας
Μουσική: Δημήτρης Λέκκας
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
Βοηθός σκηνοθέτης: Γιώργος Τσαπόγας
Παίζουν οι ηθοποιοί: Καλλιρρόη Βελέντζα, Εύη Γιαννακοπούλου, Άγγελος Μαρίνης, Απόστολος Μεσσανάκης, Άρης Τσαμπαλίκας, Γιώργος Τσαπόγας.

Το το έργο θα παρουσιάζεται σε οργανωμένες παραστάσεις για τα σχολεία της Καλαμάτας και της περιφέρειας, κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη , Πέμπτη και Παρασκευή το πρωί και για το κοινό τις Κυριακές στις 11:30 π.μ.

H ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΔΗΠΕΘΕΚ: «Ο μικρός Μανουήλ και η Σολομώντεια Λύση»

To Top