Επί Σκηνής

Μέθεξη: “Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα”

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕΘΕΞΗ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΙΟΥΤΖΗΝ Ο’ΝΗΛ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ο Ο΄ Νηλ ξαναγράφει το μύθο της Ορέστειας μεταφέροντάς τον στην εποχή του. Διατηρεί τη δομή της τριλογίας και χωρίζει το έργο σε τρία μέρη, Ο γυρισμός, Οι κυνηγημένοι, Οι στοιχειωμένοι κατά αντιστοιχία των Αγαμέμνων, Χοηφόροι, Ευμενίδες. Σμιλεύοντας αριστοτεχνικά τούς ρόλους ο νομπελίστας θεατρικός συγγραφέας δίνει ένα διαφορετικό από το μύθο τέλος, αποδίδοντας την ευθύνη περισσότερο στην Ηλέκτρα και όχι στον Ορέστη. Η Λαβίνια, η δική του Ηλέκτρα, γίνεται το κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας, που τιμωρείται τελευταία για τις πράξεις της και με τον πιο τραγικό τρόπο.
Οι ήρωες διεκδικούν την ζωή και αναμετρούν τις δυνάμεις τους έτσι όπως είναι μπλεγμένοι σε ερωτικά και οικογενειακά τρίγωνα. Η σύγκρουση της μάνας και της κόρης, η λατρεία της κόρης προς τον πατέρα, η παθολογική αγάπη του γιού στη μάνα και ένας άντρας από το παρελθόν που ξυπνά τον σαρκικό έρωτα και διαταράσσει τις ισορροπίες στις σχέσεις τους οδηγούν την πλοκή σε φόνους και αυτοκτονίες κρατώντας αμείωτο το σασπένς μέχρι το τέλος του έργου.

Σκηνοθεσία: Πέτρος Κλάδης
Παίζουν: Αριστέα Γαζούλη, Μαίρη Κασιδάκη, Πέτρος Κλάδης, Βασίλης Κουμανάκος, Σωτήρης Κριτσωτάκης, Στέλλα Λαμπροπούλου, Μανώλης Μουτζούρης, Σταυρούλα Νικολοπούλου, Ιωάννα Παπαδοπούλου, Συκάκη Μαρίκα, Δέσποινα Σκάρπα, Έβελυν Σκαρπαλέζου
Οι παραστάσεις ξεκίνησαν χτες Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» του Εργατικού Κέντρου, κάθε μέρα εκτός Δευτέρας και Πέμπτης, και θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου.
Ώρα έναρξης κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή 9:15 μ.μ., το Σάββατο και τη Κυριακή 8:15 μ.μ.

Παραστάεις μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου. Κρατήσεις θέσεων τηλ. 6975890941

To Top