ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις κάλπες σήμερα οι δικηγόροι

3 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ- 21 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα Κυριακή οι δικηγόροι όλης της χώρας προκειμένου να εκλέξουν τις νέες διοικήσεις τους στους κατά τόπους δικηγορικούς συλλόγους.
Στον Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας αναμένεται να προσέλθουν τα 326 εγγεγραμμένα μέλη προκειμένου να επιλέξουν μεταξύ τριών υποψήφιων προέδρων και 21 συμβούλων για το Δ.Σ. του Συλλόγου.
Οι υποψήφιοι πρόεδροι όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί είναι οι: Αντώνης Κατσάς, Κώστας Μπελογιάννης, Περικλής Ξηρογιάννης, οι οποίοι όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα φρόντισαν να ενημερώσουν με e-mail τους συναδέλφους τους για τις θέσεις τους και το όραμά τους για τον Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας, ενώ όλοι τους επικεντρώθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι στην καθημερινή άσκηση του λειτουργήματός τους.

Υποψήφιους Συμβούλους για τις 10 θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου τους:

1. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιωάννη
2. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κωνσταντίνου
3. ΒΕΡΓΙΝΑΔΗ ΜΑΡΙΑ του Νικήτα
4. ΓΙΑΛΒΑΛΗ ΛΕΥΚΟΘΕΑ του Μιχαήλ
5. ΔΗΜΑΡΕΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Βασιλείου
6. ΖΕΡΒΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ηλία
7. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΟΛΓΑ του Παναγιώτη
8. ΚΟΥΤΣΟΥΡΟΥΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Φωτίου
9. ΜΑΚΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Χαριλάου
10. ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Παναγιώτη
11. ΜΑΡΙΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του Δημητρίου
12. ΜΑΡΚΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ του Ηλία
13. ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Γεωργίου
14. ΜΟΥΡΓΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Ιωάννου
15. ΜΟΥΤΕΒΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Θεοφίλου
16. ΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ του Μιχαήλ
17. ΟΡΦΑΝΟΥ ΕΛΕΝΗ του Αποστόλου
18. ΠΟΛΥΜΕΝΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του Σωτηρίου
19. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του Μιχαήλ
20. ΦΩΤΕΙΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Χρήστου
21. ΧΑΤΖΗΜΑΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Κωνσταντίνου

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 07:00 το πρωί και η ψηφοφορία θα διεξαχθεί έως και τις 19:00 το απόγευμα, στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας (στο υπόγειο του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας, οδός Ψαρών, αρ. 13).

Να σημειωθεί ότι οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Προέδρου και Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου αφορά την χρονική περίοδο 4 ετών, αρχής γενομένης από 1/1/2018 μέχρι και 31/12/2021.

Πρόεδρος θα εκλεγεί εκείνος που μεταξύ των υποψηφίων προέδρων θα λάβει το 50% συν ένα των εγκύρων ψηφοδελτίων. Αν αυτό το ποσοστό δεν επιτευχθεί την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, η ψηφοφορία της εκλογής για την ανάδειξη του Προέδρου θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2017, τις ίδιες ως άνω ώρες και στον ίδιο τόπο, ενώ σε αυτή θα συμμετέχουν οι δυο πρώτοι υποψήφιοι πρόεδροι που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων, οπότε εκλέγεται ο υποψήφιος που θα λάβει τις περισσότερες ψήφους.
Οι σύμβουλοι εκλέγονται με την ψηφοφορία της Κυριακής 26 Νοεμβρίου 2017 και κατά τη σειρά των ψήφων που έλαβαν.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας: "Η ψηφοφορία της εκλογής θα διενεργηθεί ενώπιον Εφορευτικής Επιτροπής, η οποία αποτελείται από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας και από τους ψηφολέκτες ή σε περίπτωση κωλύματός τους από τους νόμιμους αναπληρωτές τους. Περαιτέρω ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας έχει διορίσει για κάθε ψηφοδόχο δυο από τα μέλη του Συλλόγου που έχουν δικαίωμα ψήφου με ισάριθμα αναπληρωματικά.
Έχουν διοριστεί ως ψηφολέκτες - μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής για την ψηφοδόχο (κάλπη) για ανάδειξη του Προέδρου ως τακτικά μέλη οι: 1/ Μακρή Παναγιώτα του Νικολάου και αναπληρωματική αυτής η Γερολύμου Ειρήνη του Κωνσταντίνου και 2/ Μακρή Ευγενία του Αριστείδη και αναπληρωματική αυτής η Κουτίβα Παναγιώτα του Κυριάκου, ενώ για την ψηφοδόχο (κάλπη) για την ανάδειξη των Συμβούλων ως τακτικά μέλη οι: 1/ Σκαφιδάς Δημήτριος του Βασιλείου και αναπληρωματικός αυτού ο Μπόσινας Σταύρος του Παναγιώτη και 2/ Βελίας Δρόσος του Αθανασίου και αναπληρωματικός αυτού ο Οικονομόπουλος Ηλίας του Δημητρίου".

Τέλος, επισημαίνεται ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από όλους τους δικηγόρους είναι επιβεβλημένη και αποτελεί θεμελιώδες καθήκον όλων των δικηγόρων, όπως άλλωστε προβλέπεται και από το άρθρο 103§4 του Κώδικα Δικηγόρων.

Στις κάλπες σήμερα οι δικηγόροι
To Top