ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάκαρης για Μαραθόλακκα: Πολύ χειρότερη η κατάσταση

Το μεγάλο πρόβλημα της Μαραθόλακκας έθιξε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης.
Ο Μανώλης Μάκαρης έθεσε καίρια ερωτήματα μετά και την αυτοψία που έκανε η παράταξή του στην περιοχή της Μαραθόλακκας και που, όπως είπε, διαπίστωσαν μια κατάσταση πολύ χειρότερη από την προηγούμενη φορά που είχαν βρεθεί στην περιοχή.
Ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας έκρουσε για άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου για τη Μαραθόλακκα, επισημαίνοντας μια σειρά από προβλήματα που εντόπισαν εκεί.
Συγκεκριμένα, στάθηκε στην έλλειψη των στοιχειωδών συνθηκών υγιεινής για τους εργαζόμενους εκεί, που δουλεύουν μέσα στις λάσπες, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο Μανώλης Μάκαρης εξέφρασε τους σοβαρούς προβληματισμούς του για τα πολλά δέματα απορριμμάτων που είναι σκισμένα, για τις μεγάλες ποσότητες σύμμεικτων απορριμμάτων, αλλά και για το σοβαρότερο όλων, τις ρηγματώσεις που παρατηρούνται στην ήδη αποκατεστημένη χωματερή, με αποτέλεσμα, όταν βρέχει κάποια σκουπίδια να οδηγούνται στους 5 δρόμους και στη συνέχεια στον Νέδοντα. Επεσήμανε επίσης τις πολλές βλάβες που παρουσιάζει ο δεματοποιητής, που οφείλονται,σύμφωνα με τον κ.Μάκαρη στο γεγονός ότι είναι εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα να φθείρεται ο μηχανισμός του.

ΜΑΚΑΡΗΣ ΠΡΟΣ ΝΙΚΑ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ

“Όταν έρχονται καταγγελίες πολιτών στις υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας πρέπει να κοινοποιούνται στην αντιπολίτευση”, τόνισε ο Μανώλης Μάκαρης με αφορμή την έγγραφη καταγγελία εργαζόμενης στη ΔΕΥΑΚ για την οποία η παράταξή του έλαβε γνώση από την ίδια την καταγγέλλουσα και όχι από τις υπηρεσίες του Δήμου, στις οποίες είχε κοινοποιηθεί η καταγγελία, αλλά ουδέποτε ενημέρωσαν την αντιπολίτευση.

Ο Μανώλης Μάκαρης αναφέρθηκε στο δημοκρατικό έλλειμμα της Δημοτικής Αρχής “πρέπει να ενεργείται δημοκρατικά” υποστήριξε ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας.

“Το έχουμε δει πολλές φορές το σενάριο αυτό. Επιτέλους διατηρήστε ένα επίπεδο δημοκρατικής ευσυνειδησίας!”

“Τι σας είναι να κοινοποιείτε τις επιστολές των δημοτών για θέματα;”, αναρωτήθηκε ο Μανώλης Μάκαρης υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το συγκεκριμένο εξώδικο-καταγγελία της υπαλλήλου έχει κοινοποιηθεί στον Δήμο Καλαμάτας εδώ και 2 εβδομάδες.

Μαίρη Περδικέα

To Top