ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μανιάτης: “Ο δήμαρχος δεν μας απαντάει στο δια ταύτα. Γιατί χρονοτριβεί εδώ και 2 χρόνια;”

“Μήλον της Έριδος” έχει γίνει η πρώην Σχολή Παπαφλέσσα με τη δημοτική Αρχή Καλαμάτας να επιδιώκει την αξιοποίηση κάποιων αιθουσών από το Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο, ενώ το Επιμελητήριο Μεσσηνίας να προκρίνει τη στέγαση σε αυτή ενός πολυχώρου πολιτισμού και εκπαίδευσης με τη λειτουργία Σχολής Γαστρονομίας και έκθεσης αγροτικών προϊόντων στο πλαίσιο της Μεσογειακής Πόλης.

Μανιάτης: Είναι απαράδεκτα πράγματα αυτά! Δεν γίνονται δημόσιες δηλώσεις χωρίς την απάντηση του φορέα που θα συνεργαστείς”

Ερωτηθείς από το MessiniaLIVE για το αδιέξοδο που έχει ανακύψει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Μανιάτης, έδειξε την ενόχλησή του για τις δημόσιες δηλώσεις του δημάρχου, που αιφνιδίασαν το Επιμελητήριο, καθώς όπως χαρακτηριστικά μάς είπε “δεν είχαμε καμία έγγραφη ενημέρωση για το αίτημα αυτό, πριν κάνει τις δημόσιες δηλώσεις του ο δήμαρχος Καλαμάτας.
Είναι απαράδεκτα πράγματα αυτά, δεν γίνονται δημόσιες δηλώσεις από τη στιγμή που δεν έχεις την απάντηση του φορέα με τον οποίο θέλεις να συνεργαστείς.”

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ουσιαστικά θεωρεί ότι με την δημόσια έκκλησή του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας τους έφερε προ ειλημμένων αποφάσεων για ένα θέμα που δεν είχαν συζητήσει.

Μανιάτης:” Ο δήμαρχος μάς αγνόησε”

“Ο δήμαρχος μάς αγνόησε”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιάτης.
“Έφερε μια Επιτροπή, την οποία επέλεξε ο ίδιος, για να αξιολογήσει το κτήριο αυτό, δεν ξέρω αν είδαν και άλλα δημοτικά κτήρια ή μόνο αυτό”.

Ερωτηθείς για την επιστολή του δημάρχου που είδε το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή, δήλωσε ότι, δεν έχει λάβει ακόμα γνώση της επιστολής, καθώς αυτή στάλθηκε από τον Δήμο με κλητήρα(!),και πως ενημερώθηκε από εμάς.

Αναφορικά με το θολό ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου που περιπλέκει τα πράγματα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου δήλωσε πως το οικόπεδο έγινε δωρεά στον Δήμο, το Επιμελητήριο ανέλαβε και κατασκεύασε τα κτήρια, τα οποία θα διατίθονταν κυρίως για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
Από το 2011 υπάρχει στα σκαριά το σχέδιο για αξιοποίηση του κτηρίου- σε συνεργασία με την περιφέρεια- ως πολυχώρος πολιτισμού στο πλαίσιο της Μεσογειακής Πόλης.
Όμως χρειάζεται άδεια ανακατασκευής από την Πολεοδομία. Όπως μας δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Εδώ και 2 χρόνια έχουμε υποβάλλει τα χαρτιά και δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση. Και όταν τους ρωτήσαμε, τι γίνεται και υπάρχει αυτή η καθυστέρηση, μας είπαν πως απαιτείται πολιτική απόφαση.
Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος Καλαμάτας πρέπει να πάρει απόφαση για αλλαγή του συντελεστή δόμησης στο συγκεκριμένο τετράγωνο. Αυτό εμποδίζει την άδεια ανακατασκευής στο συγκεκριμένο κτήριο”.

Και συνέχισε “Ο δήμαρχος δεν μας απαντάει στο δια ταύτα. Γιατί χρονοτριβεί εδώ και 2 χρόνια;”

“Αναμένουμε έγγραφο αίτημα από τον Δήμο Καλαμάτας για τις αίθουσες”

Ωστόσο το Επιμελητήριο, το Δ.Σ. και η Διοικούσα Επιτροπή είναι διατεθειμένοι να συζητήσουν το θέμα, ενώ αναμένουν το επίσημο έγγραφο αίτημα από τον Δήμο Καλαμάτας σχετικά με τις αίθουσες, καθώς όπως δήλωσε ο κ. Μανιάτης δεν έχουν ένα έγγραφο για να αποφανθούν πάρα μόνο προφορικές εκκλήσεις.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Πουλόπουλος-Μαίρη Περδικέα

To Top