ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάκαρης: Πολύτεκνη οικογένεια ζει κάτω από τη γέφυρα της Αγίας Τριάδας! Να παρέμβει άμεσα η Πρόνοια

Την σοβαρή καταγγελία για μια πολύτεκνη οικογένεια που ζει κάτω από τη γέφυρα της Αγίας Τριάδας έκανε σήμερα το μεσημέρι στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης.

Ο Μανώλης Μάκαρης ζήτησε να παρέμβει άμεσα η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου για τους ανθρώπους αυτούς που είναι άστεγοι και ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες με τα παιδιά τους κάτω ακριβώς από τη γέφυρα!

“Πρέπει ο Δήμος και οι Υπηρεσίες του να δείξουν το ανθρώπινο πρόσωπό τους”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το δράμα των ανθρώπων αυτών του γνωστοποιήθηκε από περίοικους της Αγίας Τριάδας που βλέπουν σε καθημερινή βάση την οικογένεια αυτή να διαμένει κάτω από τη γέφυρα.

ΓΙΑ 10η ΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!

Τον κίνδυνο να συμβεί σοβαρό τροχαίο ατύχημα έξω από το Νοσοκομείο Καλαμάτας επεσήμανε ο Μανώλης Μάκαρης, λόγω της βλάβης των φαναριών στο σημείο. Ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα των φαναριών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας που εδώ και 10 ημέρες(!) είναι εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τόσο πεζοί όσο και οδηγοί που διέρχονται του σημείου, και ανά πάσα στιγμή να υπάρχει κίνδυνος να συμβεί ατύχημα. “Πρωτεύον είναι η οδική ασφάλεια” επεσήμανε ο Μανώλης Μάκαρης και συμπλήρωσε πως “μπροστά μου σήμερα κινδύνευσε πεζός!”.

ΓΙΑ ΤΑ 15.000 ΦΩΤΑ LED: “ΕΙΧΑΝ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ;”

Στην αντικατάσταση των 15.000 λαμπτήρων φωτισμού σε όλους τους δρόμους του Δήμου Καλαμάτας αναφέρθηκε ο Μανώλης Μάκαρης εκφράζοντας αρχικά τη συμφωνία του ως προς την αντικατάσταση και κατ’ επέκταση την εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων, ωστόσο εξέφρασε τις ενστάσεις της παράταξής του ως προς τον τρόπο χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου και την παραχώρησή του στην ανάδοχο ιδιωτική εταιρεία.
Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων έθεσε τα ερωτήματα αν είχε εξετάσει ο Δήμος Καλαμάτας άλλες λύσεις χρηματοδότησης π.χ. μέσω ΕΣΠΑ ή δανεισμού και το έργο να το έκανε ο Δήμος ώστε να μην το πληρώσουν τελικά οι δημότες.

“ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΝΕΔΟΝΤΑ-ΤΑΫΓΕΤΟ ΚΑΙ ΕΚΒΟΛΕΣ ΠΑΜΙΣΟΥ”

Ο Μανώλης Μάκαρης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τη δημιουργία Φορέα Διαχείρισης Περιοχών Natura που θα χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκές πηγές και επεσήμανε ότι είναι ευκαιρία να αξιοποιηθούν μέσω αυτού το φαράγγι του Νέδοντα και ο Ταϋγετος αλλά και οι εκβολές Παμίσου.

M.Π.

To Top