ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντονα καιρικά φαινόμενα: Iσχυρές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι του Σαββάτου

O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 16/12/2017 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος, στο 2ο μισό της ημέρας.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού, κυρίως τις πρωινές ώρες. Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις πρώτες μεσημβρινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες.


Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα, με υψηλές ραγδαιότητες και μεγάλα ύψη βροχής. Προσοχή, υπάρχει πιθανότητα ξαφνικής συσσώρευσης υδάτων. Μεγαλύτερη πιθανότητα για εκδήλωση ισχυρής μπόρας εντοπίζεται τις πρώτες απογευματινές-απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-95%

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ. Σε περίπτωση μεγαλύτερης αύξησης στην ένταση των ανέμων θα περιοριστεί η ένταση των φαινομένων στα νότια της Μεσσηνίας.

Στο Μεσσηνιακό Κόλπο από τις μεσημβρινές ώρες και μετά θα πνέουν ισχυροί Ν-ΝΔ άνεμοι, με ριπές που θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ, με αποτέλεσμα την πρόκληση ισχυρού κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον Ν-ΝΔ άνεμο.

Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μέτριες ποσότητες, με αποτέλεσμα να προκληθεί κάποια θολούρα στην ατμόσφαιρα ενώ θα πέσει και λασπόβροχο.

Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

Έντονα καιρικά φαινόμενα: Iσχυρές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι του Σαββάτου
To Top