ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρές αντιδράσεις για τις μεσημεριανές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας

Μάκαρης προς Νίκα: “Φαίνεται πως δεν σας ενδιαφέρει η Δημοκρατία”
Αντωνόπουλος: “Δεν μας τιμά να παίρνουμε αποφάσεις με άδεια έδρανα”

Για αυθαιρεσία καταγγέλλει ακόμα μια φορά τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, κάνοντας λόγο για ανεπίτρεπτη ώρα διεξαγωγής του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, σήμερα συγκλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας να συνεδριάσει στις 14.00 το μεσημέρι(!), ώρα απαγορευτική για τους περισσότερους συμβούλους, που αυτή την ώρα εργάζονται και επομένως ήταν ανθρωπίνως αδύνατον να παραβρίσκονται και να συμμετέχουν και στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.
Όπως επισημάνθηκε, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό και μάλιστα ο Μανώλης Μάκαρης το έχει καταγγείλει και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Μανώλης Μάκαρης “πήρα άδεια από την Υπηρεσία μου για να παραβρεθώ εδώ”. Ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας κατήγγειλε ότι επανειλημμένα έχει επιστήσει την προσοχή στη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, ώστε οι ώρες διεξαγωγής του Δημοτικού Συμβουλίου να μην είναι μέσα στο μεσημέρι, που όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι δουλεύουν, γιατί δεν μπορούν να παραβρεθούν.

Ο Μανώλης Μάκαρης άφησε αιχμές προς τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας για το ανεπίτρεπτο της ώρας, λέγοντας “Εάν δεν θέλετε την αντιπολίτευση εδώ να μας το πείτε…Φαίνεται πως δεν σας ενδιαφέρει η Δημοκρατία”

Μάλιστα, κανένας σύμβουλος από την παράταξη “Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί πολίτες” δεν παραβρέθηκε στη μεσημεριανή συνεδρίαση, ενώ και ο ίδιος ο επικεφαλής της παράταξης, αφού κατέθεσε τις ερωτήσεις του, και κατήγγειλε το ανεπίτρεπτο της ώρας και την αυθαιρεσία της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας, αποχώρησε.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ: “ΤΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΕΔΡΑΝΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΙΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ”

Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα εξέθεσε και ο Μιχάλης Αντωνόπουλος της παράταξης “Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών” ο οποίος δήλωσε ότι “το να παίρνουμε αποφάσεις με άδεια έδρανα δεν μας τιμά καθόλου”.

Επεσήμανε και ο ίδιος το γεγονός ότι απαιτείται συμμετοχή των συμβούλων ώστε να λειτουργεί το Σώμα όπως πρέπει ουσιαστικά και όχι τυπικά μόνο, ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία ως προς την ώρα. “Κάποιοι σύμβουλοι εργάζονται αυτή την ώρα, κάποιοι μαζεύουν τις ελιές τους, κάποιοι είναι στο μεροκάματο… Με την πολιτική αυτή δείχνετε ότι δεν τους θέλετε!”τόνισε ο Μιχάλης Αντωνόπουλος και συμπλήρωσε ότι δεν θα ψηφίσει η παράταξή του και δηλώνει απών, ως διαμαρτυρία για το ακατάλληλο της ώρας.

Μαίρη Περδικέα

To Top