ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάκαρης: “Κίνδυνος πυρκαγιάς σε κοινόχρηστο χώρο πρασίνου στα Λέϊκα”

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης, με αφορμή την “εγκατάλειψη κοινόχρηστων χώρων” σε διάφορες συνοικίες της Καλαμάτας, όπως στα Λέικα, στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών. Μάλιστα, δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες με ξερά χόρτα και σκουπίδια από την Πλάκα Λεϊκων, εκφράζοντας φόβους για κίνδυνο της ευρύτερης περιοχής, αν εκδηλωθεί πυρκαγιά.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
“Σε μια περίοδο που ο Δήμος Καλαμάτας οφείλει να έχει το μέγιστο βαθμό ετοιμότητας για την εκδήλωση πυρκαγιών αρκετοί κοινόχρηστοι χώροι παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης και δεν έχουν παρθεί απαραίτητα μέτρα πρόληψης όπως είναι ο επαρκής καθαρισμός των δημόσιων χώρων για την προφύλαξη των κατοίκων και των περιουσιακών τους στοιχείων από κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιών.

Ένα τέτοιος χώρος ο οποίος μάλιστα προορίζεται για αστικό πράσινο βρίσκεται στην περιοχή των εργατικών κατοικιών στην Πλάκα Λεΐκων. Στην συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει αυτοφυής βλάστηση που εφάπτεται στον οικιστικό ιστό και είναι γεμάτη κάθε λογής απορρίμματα και ξερόχορτα .
Ο χώρος αυτός θα πρέπει άμεσα να καθαριστεί γιατί σε περίπτωση πυρκαγιάς ο κίνδυνος είναι μεγάλος για την ευρύτερη περιοχή (Πλάκα Λεΐκων, Λαγκάδα, Φραγκοπήγαδο).
Η δημοτική αρχή θα πρέπει να κατανοήσει ότι η πολιτική προστασία θα πρέπει να είναι βασικό της μέλημα και θα πρέπει να προβαίνει έγκαιρα σε όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης φυσικών καταστροφών της δικιάς της αρμοδιότητας”.

Μάκαρης: “Κίνδυνος πυρκαγιάς σε κοινόχρηστο χώρο πρασίνου στα Λέϊκα”
To Top