Επί Σκηνής

Ερωφίλη “project” στο Κάστρο Καλαμάτας

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΟΥ ΕΡΩΤΑ AΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 21.00 ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Φέτος το καλοκαίρι το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το πεντάπρακτο αριστούργημα του Ρεθυμνιώτη ποιητή Γεωργίου Χορτάτση, τη διασημότερη τραγωδία της κρητικής Αναγέννησης, το χρονικό ενός αιματοβαμμένου έρωτα, σε μια σύγχρονη παράσταση που αναδεικνύει την ομορφιά του ποιητικού λόγου, συνοδευόμενο από ζωντανή μουσική πανδουρίδας, κιθάρας, μαντολίνου, κλαρίνου, βιολιού, κρουστών και υψηλού επιπέδου υποκριτικών ερμηνειών.

Μια από τις ιδιαιτερότητες της παράστασης «Ερωφίλη project» είναι ότι οι συντελεστές της παράστασης αναπαριστούν την ιστορία στο φυσικό της περιβάλλον. Διαλέγουν ως παραστατικούς χώρους μεσαιωνικά κάστρα σε όλη την Μεσογειακή λεκάνη, τα οποία θα αποτελέσουν το φυσικό σκηνικό της παράστασης.
Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία που μεταφέρει τον θεατή σε έναν άλλο χωροχρόνο και τον κάνει επισκέπτη στο παλάτι του βασιλιά Φιλόγονου, όπου εξελίσσεται μια ερωτική τραγωδία, αυτή της Ερωφίλης και του Πανάρετου.

Αξίζει να αναφερθεί η ιδιαίτερη αισθητική του έργου: η ζωντανή μουσική από έγχορδα και κρουστά γεμίζει με μελωδίες την αίθουσα του θρόνου, σε έναν ατμοσφαιρικό φωτισμό από κεριά και πυρσούς. Τα πρωτότυπα κοστούμια και η φρέσκια ερμηνευτική πρόταση ολοκληρώνουν την εικόνα της σύγχρονης τραγωδίας.

Η «Ερωφίλη project» θα παρουσιασθεί στην Καλαμάτα την Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018 και ώρα 21.00, στο αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας.

Διδασκαλία, επεξεργασία κειμένου, μουσική: Θεόδωρος Οικονομίδης
Θίασος:
Ερωφίλη: Αμαλία Αρσένη
Φιλόγονος: Κωνσταντίνος Τσιομίδης
Πανάρετος: Χρήστος Καπένης
Νένα / Ασκιά: Δανάη Λουκάκη
Μαντατοφόρος: Θ. Οικονομίδης
Μουσικοί:
κιθάρα- μαντολίνο: Αρετή Κοκκίνου
πνευστά: Δημήτρης Πρόκος
κιθάρα, πανδουρίδα: Θ. Οικονομίδης
Κοστούμια: Βασιλική Σίρμα
Παραγωγή: θεατρικός οργανισμός «Roots».

Ερωφίλη “project” στο Κάστρο Καλαμάτας
To Top