ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ύφεση και υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη θέση Τραγοβούνι στον Ταΰγετο

ΕΧΕΙ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ – ΕΚΑΨΕ 3 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ

Ενημέρωση 9:30
Σε ύφεση και υπό μερικό έλεγχο – σύμφωνα με πληροφόρηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Τραγοβούνι – απέναντι από τα Ριζανά – στον Ταΰγετο χτες περίπου στις 19:00.
Από το πρωί ξεκίνησε τις ρίψεις το ελικόπτερο KAMOV ενώ βρίσκεται στο σημείο πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής και επιχειρεί.
Το σημείο είναι σε δύσβατη περιοχή και από χτες έχει κάψει περίπου μόνο 3 στρέμματα, αφού καίει χαμηλή βλάστηση και παλιούς κορμούς δέντρων σε μια έκταση καμμένη από το 2007.
Περιμετρικά έχει ελεγχθεί και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εξάπλωσης.
Στο σημείο βρίσκεται κι ο Διοικητής της ΠΥ Καλαμάτας Πύραρχος Κώστας Θεοφιλόπουλος.

Στο σημείο έσπευσαν 5 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εθελοντές και δυο πεζοπόρα τμήματα, ένα από την Μεσσηνία κι ένα από την Αρκαδία και υπήρξε δυσκολία στην προσέγγιση της εστίας.
Ανέλαβαν δράση και τα εναέρια μέσα. Πάνω από το μέτωπο της φωτιάς πέταξαν 3 PZL και το Ουκρανικό πυροσβεστικό καλαθοφόρο KAMOV κάνοντας καθοριστικές ρίψεις, λίγο πριν πέσει η νύχτα.
Μιλώντας με Αξιωματικό της Πυροσβεστικής μας είπε ότι “δεν φαίνεται να εμπνέει ανησυχία η φωτιά” Συνεχίζεται ομαλά η κατάσβεσή της..

Το ΚΑΜΟV την ώρα που γεμίζει στην θάλασσα πριν από λίγα λεπτά.

Σε ύφεση και υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη θέση Τραγοβούνι στον Ταΰγετο
To Top