ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάκαρης για μύλους στο Λιμάνι: “Ο Δήμος να λάβει μέτρα πριν συμβεί κανένα ατύχημα”

Στην άμεση λήψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας στους παλιούς μύλους στο Λιμάνι Καλαμάτας αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης με ερώτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, που έγινε σήμερα στις 2 το μεσημέρι.

Ο Μανώλης Μάκαρης επεσήμανε πως το συγκεκριμένο κτήριο είναι τελείως εγκαταλελειμμένο, αποτελεί εστία ρύπανσης και επειδή ακριβώς δεν υπάρχει συρματόπλεγμα, που να αποτρέπει την πρόσβαση στο παλιό κτήριο, πολλές φορές εισχωρούν σε αυτό μαθητές, με κίνδυνο της ζωής και της σωματικής τους ακεραιότητας, καθώς εντός του εγκυμονούν κίνδυνοι. Όπως δήλωσε, ο Δήμος οφείλει να λάβει μέτρα, προκειμένου να αποφευχθεί οποιοδήποτε ατύχημα και όχι να ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στο κράτος ή στον ιδιοκτήτη του ακινήτου.

“ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΑΣ”

Την έκθεση αυτοψίας του ειδικού πραγματογνώμονα τροχαίων ατυχημάτων Γιώργου Μπούρα και τα μέτρα που προτείνει για την περιοχή του Ασπροχώματος, μετά το τραγικό τροχαίο δυστύχημα και το θάνατο της 23χρονης Βίκυς Λυμπεροπούλου, έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Μανώλης Μάκαρης.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει τα συγκεκριμένα μέτρα που προτείνονται ως απολύτως εφαρμόσιμα, και παροτρύνει τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας να τα υιοθετήσει άμεσα, προκειμένου να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Ο Μανώλης Μάκαρης θεωρεί ότι πρέπει να κινούμαστε σε αυτή τη φιλοσοφία και διευκρινίζει ότι:
“Θεωρώ ότι πρέπει να αναλύουμε τις αιτίες των τροχαίων δυστυχημάτων, όπου συμβαίνουν, και να προχωράμε στην άμεση υιοθέτηση μέτρων. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να μειώσουμε τα τροχαία”. Και συμπληρώνει πως “ο δήμαρχος πρέπει να ασχολείται με τα πάντα, και με την οδική ασφάλεια στην πόλη”.

Διαβάστε και αυτό:

Κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία ο Μύλος στο Λιμάνι

To Top