ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάκαρης: Εικόνες εγκατάλειψης σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους στην Καλαμάτα

ΜΑΚΑΡΗΣ: “ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ Η…ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ”

Για εικόνες εγκατάλειψης κάνει λόγο ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης αναφορικά με την εικόνα που παρουσιάζουν πολλές συνοικίες της Καλαμάτας, εκτός κεντρικού ιστού της πόλης, με τα αγριόχορτα και γενικότερα την αυτοφυή βλάστηση σε πλατείες και πάρκα να έχει θεριέψει.

Ο ίδιος κάνει λόγο για “αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να φροντίσει τα αυτονόητα” και σε αυτές τις συνοικίες, ενώ θεωρεί “δικαιολογίες” την έλλειψη προσωπικό που υποστηρίζει ο Δήμος πως έχει. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

“Βρισκόμαστε ήδη στην αρχή του καλοκαιριού και η εικόνα πολλών πλατειών και κοινόχρηστων χώρων δεν είναι αυτή που αρμόζει σε μια σύγχρονη πόλη.

Πλατείες και δημόσιοι χώροι που είναι γεμάτοι ξερόχορτα, αποδεικνύουν την αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να κάνει το αυτονόητο, που είναι ο ευπρεπισμός και η καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων. Ενδεικτικά αναφέρω τις πλατείες στη Ράχη και στη Φυτειά αλλά και σε άλλες συνοικίες της πόλης.

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς, κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι αυξημένος όπως επίσης η ύπαρξη ερπετών, που λόγω της μη καθαριότητας και μέριμνας εκ μέρους του Δήμου, αποτελούν κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των επισκεπτών, κάτι που αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά με το περιστατικό φιδιού στην παιδική χαρά της Ράχης αναστατώνοντας τους γονείς και τα παιδιά τους.

Δικαιολογίες ότι δεν είναι δυνατή -λόγω έλλειψης προσωπικού- η καθαριότητα δημοτικών χώρων σε μια πόλη που παρουσιάζει αυξημένα έσοδα από τα δημοτικά τέλη για να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες στους δημότες, δεν είναι δικαιολογημένες.
Οι δημότες και οι οικογένειές τους δικαιούνται να επισκέπτονται με ασφάλεια τους χώρους πρασίνου και περιπάτου της πόλης.
Η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να κατανοήσει ότι η Καλαμάτα αποτελεί ένα ενιαίο σύνολο και ότι θα έπρεπε να μεριμνά έγκαιρα για την καθαριότητα και τη γενικότερη καλή εικόνα των δημόσιων χώρων σε όλες τις περιοχές της πόλης”.

Μανώλης Μάκαρης
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης
Δήμου Καλαμάτας

Μάκαρης: Εικόνες εγκατάλειψης σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους στην Καλαμάτα
To Top