Τροφή για σκέψη

Δήμος Καλαμάτας: Φεύγουν οι πλάκες όδευσης τυφλών από τη Χρήστου Κουμάντου

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΜΕ ΚΟΜΠΡΕΣΕΡ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ

Μετά την παρότρυνση-εντολή του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα προς τον αντιδήμαρχο Γιάννη Αδαμόπουλο “να πάρει έναν κασμά και να σπάσει τις πλάκες όδευσης τυφλών” στον πεζόδρομο της Χρήστου Κουμάντου, όταν διαπιστώθηκε ότι είχαν μπει σε λάθος σημείο, και όχι σύμφωνα με την απόσταση που ορίζει ο νόμος, σήμερα συνεργείο ξεκίνησε με… κομπρεσέρ το σπάσιμο των πλακών…

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας η αφαίρεση των πλακών όδευσης τυφλών, έγινε “διότι αυτές συμπίπτουν με τον χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων”.

Το λάθος αυτό βέβαια, ήταν εδώ και χρόνια, και συγκεκριμένα απ’όταν πεζοδρομήθηκε η Χρήστου Κουμάντου και μπήκαν και οι συγκεκριμένες πλάκες για τα άτομα με προβλήματα όρασης. Έστω και τώρα που διαπιστώθηκε, έγινε σήμερα η παρέμβαση για να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

ΠΛΑΚΕΣ ΟΔΕΥΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ

Όπως σημειώνεται, οι αφαιρούμενες πλάκες θα αντικατασταθούν με πλάκες συμβατές με την πλακόστρωση στο συγκεκριμένο χώρο.
Να επισημάνουμε ότι πρέπει να αντικατασταθεί στη συνέχεια της οδού Κουμάντου (προς την WIND) η όδευση που καλύφθηκε από μάρμαρο και στην πρώτη βροχή γλιστράει με κίνδυνο ατυχήματος…

Με την ανάπλαση της οδού Αναγνωσταρά θα γίνει η κατάλληλη τοποθέτηση πλακών όδευσης, για την ολοκληρωμένη λειτουργία τους στους πεζοδρόμους Αριστομένους – Χρήστου Κουμάντου, καθώς και στην οδό Αναγνωσταρά, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

Μ.Π.

Διαβάστε και αυτό:

Νίκας: “Γιάννη, πάρε αύριο έναν κασμά και σπάσε τις πλάκες!”

To Top