ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Ξυπόλητοι στις φλόγες”…

Αυτή είναι η πυρίκαυστος μπότα του πυροσβέστη.
Του κάθε αγωνιστή πυροσβέστη που δίνει ακόμα και τη ζωή του για την διασφάλιση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.
Χτες στη μεγάλη φωτιά στην Ανατολική Μάνη σημειώθηκε μια αργοπορημένη μεταφορά ενός πολυτραυματία πυροσβέστη από την Σπάρτη στην Αθήνα, τις φωτογραφίες που παραθέτουμε και μόνο θλίψη, οργή και απογοήτευση προκαλούν, όπως αναφέρει το bloko.gr.

Ο πυροσβέστης που έστειλε τις φωτογραφίες και απαθανατίζουν την οικτρή κατάσταση του συναδέλφου του, ενημερώνει και θέτει το ακόλουθο ερώτημα:

“Πεζοπόρο από χτες στην φωτιά δεν έχουν αλλαχθεί ακόμα κ με τρύπια αρβύλα τι λέει η ηγεσία για αυτό?”.

Αλήθεια τι να πει, όταν πρόκειται για τον πλέον ωμό και ξακάθαρο ορισμό της φρασης κλισέ σε άλλες περιπτώσεις, ξυπόλητοι στις φλόγες.

Σήμερα λοιπόν, πωτοφανής κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους πυροσβέστες και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μετά την επίσκεψη του υπουργού Νίκου Τσόσκα (στις 29 Ιουνίου), στο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής. Η Ένωση Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται προσωπικά στον Νίκο Τόσκα, κατηγορώντας τον για διώξεις “κακών συνδικαλιστών”, για στοχοποίηση, για αναβλητικότητα στην εξεύρεση λύσεων για γιατί… νόμιζε πως η βροχές του Ιουνίου, θα διαρκούσαν ως τον Σεπτέμβριο!

Η ανακοίνωση των πυροσβεστών με την οποία επιτίθενται με σφοδρότητα στον πολιτικό τους προϊστάμενο έρχεται λίγες ώρες μετά την αναζωπύρωση της φωτιάς στην ανατολική Μάνη και τις καταγγελίες κατοίκων πως η συγκεκριμένη πυρκαγιά υποβαθμίστηκε με αποτέλεσμα να αναζωπυρωθεί και να καταστρέψει περιουσίες.

Σε αυτή, μεταξύ άλλων, αναφέρουν:
«Η αξιότιμη πολιτική ηγεσία, όπως έγκαιρα προειδοποιήσαμε σε ανακοίνωσή μας αρχές Μαΐου, παρέμεινε συνεπής στη πολιτική της διαπίστωσης των καυτών προβλημάτων, της αναβλητικότητας της εύρεσης λύσεων, της στοχοποίησης και των διώξεων εναντίων των “κακών συνδικαλιστών”, νομίζοντας ότι η βροχερή έναρξη του φετινού θέρους θα διατηρηθεί μέχρι τα σεπτεμβριανά πρωτοβρόχια», αναφέρει χαρακτηριστικά το κείμενο της ανακοίνωσης.

Επισημαίνουν δε ότι έγινε “κεντρική είδηση η αυτονόητη παρουσία” του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στο συντονιστικό κέντρο “δυο μήνες μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου”. “Αν τα παραπάνω δεν είναι απλά μια επικοινωνιακή αστοχία, τότε τα πράγματα είναι πράγματι ανησυχητικά”.

“Φρονούμε να είδε στην πράξη ότι σαφώς και τα αποκτήματα της νέας τεχνολογίας είναι καλοδεχούμενα και χρήσιμα, αλλά πρωτεύοντα ρόλο στις επιχειρήσεις κατάσβεσης έχουν οι διατιθέμενοι επιχειρησιακοί πόροι του Πυροσβεστικού Σώματος” τονίζουν οι αξιωματική τους Πυροσβεστικής, σημειώνοντας πως περισσότερο χρειάζονται πυροσβεστικά που δεν έχουν βλάβες, που έχουν καλά ελαστικά και αντί για drones χρειάζονται περισσότερο πυροσβεστικά αεροσκάφη!

Και κλείνουν την ανακοίνωση με σκληρά λόγια κατά του Νίκου Τόσκα: “Επειδή το έργο το έχουμε ξαναδεί, και ο υπηρεσιακός χρόνος είναι διαφορετικός του πολιτικού, όπως και η υπηρεσιακή ευθύνη, είναι διάφορη της αντίστοιχης πολιτικής. Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί σε αυτό που συντελείται. Και επίσης τα στελέχη της ΕΑΠΣ δεν πτοούνται ούτε από απειλές ούτε από διώξεις. Και αυτό το εργάκι το έχουμε δει και δεν μας φοβίζει”.

Επίσης σήμερα που σε όλη τη χώρα, υπάρχει μέγιστη επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιών, καλούμε τους Έλληνες Πολίτες να συνδράμουν στην πατριωτική προσπάθεια για την αντιπυρική προστασία, τόσο με την αποφυγή χρήση πυρός όσο και με την έγκαιρη ειδοποίηση του 199 για τυχόν εστίες πυρκαγιών.

“Ξυπόλητοι στις φλόγες”…
To Top