ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργή βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την αποστροφή Μητσοτάκη

Την οργή των κυβερνητικών βουλευτών προκάλεσε αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την πρωτολογία του στη Βουλή στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για τη συμφωνία στο Eurogroup.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι μετέτρεψε το ζήτημα του χρέους σε δέλεαρ ώστε οι βουλευτές του να ψηφίσουν τα μέτρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε όμως ότι

«Αδίκως το κάνετε. Θα τα ψήφιζαν τα μέτρα. Για το βουλευτικό έδρανο το έκαναν, όχι για το χρέος, το αποδείξατε. Και αν χρειαστεί θα ψηφίσετε και άλλα μέτρα».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν έντονα, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ ζητούσε από τον Πρόεδρο της Βουλής να επιβάλει την τάξη.

Μητσοτάκης: «Το μέλλον δεν μπορεί να σας περιμένει κ. Τσίπρα»

Νωρίτερα ολομέτωπη επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία.

«Φύγετε τώρα εσείς. Για μια φορά κάντε αυτό που έχετε πει. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και περισσότερο αλλαγή νοοτροπίας. Όχι άλλα σκοτεινά χρόνια κ. Τσίπρα. Το μέλλον δεν μπορεί να σας περιμένει»

είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και επαναλαμβάνοντας έμμεσα το αίτημα του για εκλογές.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις πρώτες του κουβέντες κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν καλύπτει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και να πει αν είχε ενημερωθεί για τις συνομιλίες του με καταδικασμένο ισοβίτη για διακίνηση ναρκωτικών.

«Η εξουσία σάς έχει φθείρει», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για το σύνολο των κυβερνητικών βουλευτών.

Για την οικονομία κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι απέτυχε σε όλους τους στόχους που ο ίδιος είχε βάλει από πέρσι στον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι το κόμμα του έχει και σχέδιο και όραμα και θα καταφέρει να πείσει τους δανειστές για τη μείωση στους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων, να προσελκύσει επενδύσεις, να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις και να βάλει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης βελτιώνοντας την καθημερινότητα και τα οικονομικά όλων των Ελλήνων.

To Top