ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: «Να απολογηθούν οι ψευδοπροφήτες της καταστροφής»

Τη συμφωνία που επετεύχθη στο τελευταίο Eurogroup παρουσίασε κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων την κατάρρευση των σεναρίων καταστροφής τα οποία διακινούσε εδώ και μήνες η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ο κ. Μητσοτάκης προκάλεσε τη συζήτηση από κεκτημένη ταχύτητα της προ αξιολόγησης περιόδου. Τότε μπορούσε να εκμεταλλεύεται τα ισχνό αίσθημα αγωνίας και αβεβαιότητας.

Σ’ αυτό το αίσθημα είχε στηθεί ένα αφήγημα καταστροφολογίας. Όμως τώρα έχουμε συμφωνία και κατά γενική ομολογία, καλή συμφωνία»

είπε κατά την έναρξη της πρωτολογίας του ο Αλέξης Τσίπρας, καλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση να απολογηθεί στον ελληνικό λαό.

«Αυτός που θα πρέπει να απολογηθεί για τη στάση του, δεν είναι η κυβέρνηση, αλλά οι ψευδοπροφήτες της καταστροφής. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να απολογηθεί στον ελληνικό λαό για τη στάση που κράτησε κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης»

τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «ο τρόπος με τον οποίο αποδέχθηκαν οι αγορές τη συμφωνία, δεν επιδέχεται αμφισβήτησης».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ο λαός γνωρίζει ότι με το πρόγραμμα και τις θέσεις της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να πείσει κανέναν άλλον πέρα από έναν σκληρό πυρήνα της ΝΔ και όχι των παραδοσιακών ψηφοφόρων.

«Σας ξέρει καλά ο λαός και σας έχει δοκιμάσει. Να προσποιείστε το καινούριο εσείς ειδικά είναι το τελευταίο στο οποίο μπορείτε να επενδύσετε. Τώρα δεν μπορείτε να επενδύσετε ούτε στην καταστροφολογία. Σας έχει μείνει να επενδύετε σε μια τεχνητή πόλωση, τη στοχοποίηση και τη λασπολογία απέναντι σε κυβερνητικά στελέχη και τη δημιουργία κοινωνικών εντάσεων».

Αυτά είπε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ για την υπόθεση «Noor 1», το ζήτημα της απεργίας των συμβασιούχων εργαζόμενων στην καθαριότητα των δήμων και την εκδήλωση αστυνομικών στα Εξάρχεια.

Απευθυνόμενος προς τα έδρανα της ΝΔ και τον πρόεδρό της, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι

«Εδώ και δύο εβδομάδες δίνετε την εικόνα μιας παράταξης που δεν έχει προσανατολισμό και καθοδηγείται από την ξεχωριστή και έξαλλη ατζέντα του αντιπροέδρου σας, του κ. Γεωργιάδη”.

“Κύριε Μητσοτάκη σας λέω ευθέως, αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ναι, αντιπολίτευση όμως απέναντι στα συμφέροντα της χώρας και της κοινωνίας, απέναντι στα συμφέροντα της πατρίδας, όχι κ. Μητσοτάκη. Δεν θα σας το επιτρέψουμε ούτε εμείς ούτε ο ελληνικός λαός. Δεν θα σας επιτρέψουμε να υπονομεύετε τη μεγάλη εθνική προσπάθεια να βγει η χώρα από την κρίση», υπογράμμισε.

Ομιλία, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για την οικονομία.

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Τσίπρας: «Να απολογηθούν οι ψευδοπροφήτες της καταστροφής»
To Top