fbpx
Επιχειρείν

Κρεοπωλείον 29: O παράδεισος της κρεατοφαγίας πάει… ταράτσα!

Το “Κρεοπωλείον 29” δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς εδώ και χρόνια είναι ταυτισμένο με τα καλύτερα εκλεκτά κρέατα, αλλά και με την πεντανόστιμη κουζίνα του.

Κρεοπωλείον 29: O παράδεισος της κρεατοφαγίας πάει… ταράτσα!

Το Κρεοπωλείον 29, ψηλά στη Φαρών, στην Καλαμάτα, είναι ένα all in one κρεατοφαγικό κατάστημα.
Τα εκλεκτά κρέατα-με έμφαση στο μοσχάρι- έρχονται όχι μόνο από τις Γαϊτσές της Μάνης, αλλά και από εκλεκτές φάρμες ανά την Ελλάδα.
Η επιχείρηση είναι οικογενειακή και η νεότερη γενιά αποφάσισε να μετεξελίξει τα ήδη επιτυχημένα “Κοψίδια” σε boutique κρεάτωναλλά και στον παράδεισο της κρεατοφαγίας!

Κρεοπωλείον 29: O παράδεισος της κρεατοφαγίας πάει… ταράτσα!

Το Κρεοπωλείον 29 έχει φανατικό κοινό, όπως διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι το βράδυ της Παρασκευής και είδαμε την κοσμοσυρροή.
Λάτρεις των κρεατικών απολάμβαναν το γεύμα τους, ενώ τα πιάτα κρεατικών δεν είχαν τίποτα περιττό, καθώς το εκλεκτό κρέας και η τεχνική στο ψήσιμο είναι που κάνουν τη διαφορά!

Κρεοπωλείον 29: O παράδεισος της κρεατοφαγίας πάει… ταράτσα!

Κρεοπωλείον 29: O παράδεισος της κρεατοφαγίας πάει… ταράτσα!

Κρεοπωλείον 29: O παράδεισος της κρεατοφαγίας πάει… ταράτσα!

Ο Νίκος Μανιατέας αναζητά τα καλύτερα κρέατα και τα προσφέρει στους πελάτες του. Η πρωτοτυπία του εγκειται στο ότι δεν είναι απλά μόνο ένα κρεοπωλείο. Στο ισόγειο κόβονται επί τόπου τα κρέατα ανάλογα με τις παραγγελίες, διαθέτει open kitchen όπου ψήνονται τα κρεατικά και ο πελάτης μπορεί να δει όλα τα στάδια της παρασκευής του φαγητού του, και στη συνέχεια γίνεται η μεταφορά τους στην ταράτσα προς κατανάλωση.

OPEN KITCHEN: ΜΙΑ ΑΝΤΡΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Κρεοπωλείον 29: O παράδεισος της κρεατοφαγίας πάει… ταράτσα!

Στην ανοιχτή κουζίνα του Κρεοπωλείου παρακολουθήσαμε επί το έργον τους: Γιώργο Κουραμπά, Δημήτρη Καρούτζο και Γιώργο Δρογγίτη, να ψήνουν τα κρεατικά και να ετοιμάζουν με ιδιαίτερη επιμέλεια και γρήγορους ρυθμούς τα πιάτα, που έφευγαν κατευθείαν για την ταράτσα.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Κρεοπωλείον 29: O παράδεισος της κρεατοφαγίας πάει… ταράτσα!

Για πρώτη φορά φέτος αποφάσισαν να αξιοποιήσουν την ταράτσα του καταστήματος, καθώς όπως μας είπε ο Νίκος Μανιατέας, το κατάστημα ήταν κλειστό για 4 μήνες κάθε χρόνο το καλοκαίρι, και κατόπιν απαίτησης των πελατών τους σκέφτηκαν να αξιοποιήσουν την ταράτσα.
Το αποτέλεσμα τους δικαίωσε, καθώς η ταράτσα αποδείχτηκε ότι ήταν ο ιδανικός χώρος για τα καλοκαιρινά ζεστά βράδια, μιας και το δροσερό αεράκι που κατεβαίνει από το Κάστρο Καλαμάτας, δροσίζει τους θαμώνες και μάλιστα κάποιες βραδιές τώρα το Σεπτέμβη χρειάζεσαι και ζακετάκι!
Η αποδοχή απο τον κόσμο ήταν ανέλπιστη και έτσι κάθε βράδυ γίνεται το αδιαχώρητο στην ταράτσα του καταστήματος. Πλέον για να φας στην ταράτσα πρέπει να έχεις κάνει κράτηση!
Η ταράτσα θα μείνει ανοιχτή όσο κρατάει καλός ο καιρός.

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ ΞΗΡΑΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ

Κρεοπωλείον 29: O παράδεισος της κρεατοφαγίας πάει… ταράτσα!

Το menu διαθέτει και μοσχαρίσιο κρέας που ωριμάζει σε ειδικό διαφανή θάλαμο ξηράς ωρίμανσης υπό συγκεκριμένες σταθερές συνθήκες: 2 βαθμοί κελσίου και 80% υγρασία, ώστε σταδιακά να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά του ώριμου-σιτεμένου κρέατος, αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη γεύση του.

Το κρέας στη συνέχεια τεμαχίζεται με ακρίβεια χιλιοστών με ειδική πριονοκορδέλα, και πηγαίνει κατευθείαν για ψήσιμο. Και εδώ το ψήσιμο του κρέατος διαφοροποιείται ανάλογα με τα γούστα του πελάτη.

Κρεοπωλείον 29: O παράδεισος της κρεατοφαγίας πάει… ταράτσα!

Κρεοπωλείον 29: O παράδεισος της κρεατοφαγίας πάει… ταράτσα!

Κρεοπωλείον 29: O παράδεισος της κρεατοφαγίας πάει… ταράτσα!

Κρεοπωλείον 29: O παράδεισος της κρεατοφαγίας πάει… ταράτσα!

Κρεοπωλείον 29: O παράδεισος της κρεατοφαγίας πάει… ταράτσα!

Εμείς πάντως που δοκιμάσαμε το όσο το δυνατόν λιγότερο ψημμένο ενθουσιαστήκαμε με την ιδιαίτερη γεύση του.Τα κρεατικά συνοδεύονται με ψητά λαχανικά, ή πουρέ πατάτας, ενώ υπάρχει και ποικιλία δροσερών σαλατών με φρέσκα λαχανικά και μεσσηνιακά προϊόντα που απογειώνουν το αποτέλεσμα.
Βεβαίως υπάρχει και Rib Eye Black Angus,και σταβλίσια μπριζόλα, και ζουμερό συκώτι, αλλά και burger με χειροποίητο μοσχαρίσιο κιμά που κάνουν τη διαφορά!

Ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

info
https://www.facebook.com/kreopwleion29/

To Top