ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καλαμάτα: Συμμορία έκλεβε πορτοφόλια στη Λαϊκή -4 συλλήψεις από τη ΔΙ.ΑΣ.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, έξι περιπτώσεις κλοπών πορτοφολιών, στην Καλαμάτα.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (15.9.2018) το μεσημέρι, στην Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, δύο (2) ημεδαποί, ένας 29χρονος και μία 35χρονη, καθώς και δύο (2) αλλοδαποί, ένας 58χρονος και μία 46χρονη, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

ΕΠΙ 4 ΜΗΝΕΣ ΕΚΛΕΒΑΝ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, τους τελευταίους τέσσερις (4) μήνες περίπου, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών πορτοφολιών από άτομα που βρίσκονταν στον χώρο της λαϊκής αγοράς, στην πόλη της Καλαμάτας.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας, κατά το χρονικό διάστημα από την 26.5.2018 έως και χθες (15.9.2018), στην Καλαμάτα, διέπραξαν έξι (6) περιπτώσεις κλοπών, από όπου αφαίρεσαν ισάριθμα πορτοφόλια, που περιείχαν χρήματα, κάρτες τραπεζών, έγγραφα κ.ά., μέρος των οποίων βρέθηκε και αποδόθηκε.

ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΑΤΜ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΕΜΕΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ

Επιπλέον, οι ανωτέρω, σε δύο από τις προαναφερόμενες περιπτώσεις πραγματοποίησαν αναλήψεις από μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (Α.Τ.Μ.), χρησιμοποιώντας τις τραπεζικές κάρτες που είχαν αφαιρέσει.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των -583,49- ευρώ, το χρηματικό ποσό των -2.600- ΛΕΚ Αλβανίας, καθώς και δύο (2) κινητά τηλέφωνα, ενώ κατασχέθηκε και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5.000 ΕΥΡΩ ΤΟ “ΚΕΡΔΟΣ” ΤΟΥΣ

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -5.000- ευρώ, σύμφωνα με τους κατόχους των πορτοφολιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Καλαμάτα: Συμμορία έκλεβε πορτοφόλια στη Λαϊκή -4 συλλήψεις από τη ΔΙ.ΑΣ.
To Top