ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοζομπόλη προς Αποστόλου: Τι θα κάνετε με τα ακίνητα του Υπουργείου σας στη Μεσσηνία;

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα την αξιοποίηση των ακινήτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο Νομό Μεσσηνίας, υπέβαλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη. Σε αυτή αναφέρει:

“Αποτελεί διακηρυγμένη θέση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας που διαθέτει.
Στο πνεύμα αυτό, έχουν καταγραφεί τα ακίνητα του Υπουργείου ή εποπτευόμενων από ΥΠΑΑΤ φορέων, στο νομό Μεσσηνίας, με σκοπό την στέγαση των υπηρεσιών του ή υπηρεσιών του Δημοσίου και γενικά την καλύτερη αξιοποίησή τους. Πλην όμως, πέραν της καταγραφής τους, δεν έχει αναπτυχθεί καμία δράση προς την κατεύθυνση αυτή. Τα αιτήματα προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για παραχώρηση αστικών ακινήτων με σκοπό τη στέγαση δημοσίων υπηρεσιών, αλλά και αιτήματα ομάδων παραγωγών ή πολιτών για την εκμετάλλευση αγροτικών ακινήτων, έχουν απορριφθεί χωρίς επαρκή τεκμηρίωση, με δυσμενείς επιπτώσεις και για τα ίδια τα ακίνητα.
Ενδεικτικά απορρίφθηκε εκ νέου αίτημα της Κτηματικής Υπηρεσίας Μεσσηνίας για την αξιοποίηση των κενών χώρων κτιρίου κυριότητας του ΥΠΑΑΤ, στο οποίο στεγάζεται το τμήμα ελαίας και οπωροκηπευτικών Καλαμάτας, εμβαδού 1.100 τ.μ., που βρίσκεται στην Καλαμάτα, επί της οδού Λακωνικής 87, για τη στέγαση του Δασαρχείου Καλαμάτας. Απορρίφθηκε ομοίως αίτημα πολίτη για εκμετάλλευση με νόμιμες διαδικασίες αγροτικού ακινήτου.
Επειδή επιβάλλεται να εξεταστεί η δυνατότητα στέγασης υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ σε ακίνητα ιδιοκτησίας του, όπως για παράδειγμα της ΔΑΟΚ Τριφυλίας σε ακίνητο ιδιοκτησίας του, στα Φιλιατρά ή του ΟΠΕΚΕΠΕ κ.ά. εξοικονομώντας μεγάλα ποσά από τα μισθώματα, η δε εκμετάλλευση των αγροτικών ακινήτων συμβάλλει στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

(α) Εξετάζει το θέμα της αξιοποίησης των ακινήτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης;
(β) Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προτίθεται να προβεί ειδικά για την αξιοποίηση των ακινήτων του Υπουργείου στο Νομό Μεσσηνίας;

Η ερωτούσα Βουλευτής
Παναγιώτα Κοζομπόλη

Κοζομπόλη προς Αποστόλου: Τι θα κάνετε με τα ακίνητα του Υπουργείου σας στη Μεσσηνία;
To Top