Τουρισμός

Κορoνοϊός: Αυτά είναι τα ξενοδοχεία καραντίνας: 5άστερο στη Μεσσήνη

Τα καταλύματα αυτά θα λειτουργήσουν προσωρινά ως χώροι καραντίνας- Πεντάστερο στην Μεσσήνη!

Μέχρι την Τρίτη 30 Ιουνίου θα έχει καλυφθεί το 78% των αναγκών σε ξενοδοχεία καραντίνας και σε 59 περιφερειακές ενότητες, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Τουρισμού.    Σύμφωνα με το Έθνος, για το υπόλοιπο 22% θα εκπονηθεί επιχειρησιακό σχέδιο από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που προβλέπει πως τουριστικές περιοχές που δεν έχουν ακόμα ξενοδοχεία καραντίνας, θα καλύπτονται από όμορες περιοχές.   Την  Παρασκευή το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα  τη λίστα τουριστικών καταλυμάτων τα οποία θα λειτουργήσουν προσωρινά ως χώροι καραντίνας, χωρίς να αναφέρονται οι επωνυμίες τους.

Η απόφαση αυτή ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Με την δημοσίευση της παρούσας αίρεται για τις οικείες Περιφερειακές Ενότητες ή νησιά, η υποχρεωτικότητα του στοιχείου Πρωτοκόλλου Κ του Παραρτήματος I της υπ’ αρ. 1881/29.05.2020 Κοινής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Υγείας και Τουρισμού (Β’2084), όπως τροποποιήθηκε με τις υπ’αρ. 8958/15.06.2020 (Β’2370) και υπ’αρ. 9418/23.06.2020 (Β’2498) όμοιες Αποφάσεις.

 

Αυτά είναι τα ξενοδοχεία στην Πελοπόννησο. Στη Μεσσηνία θα υπάρχει μόνο ένα ξενοδοχείο στη Μεσσήνη, 132 κλινών κατηγορίας 5 αστέρων!

Όταν θα καλυφθούν οι ανάγκες για ξενοδοχεία καραντίνας για το σύνολο της χώρας, αίρεται η υποχρέωση των ξενοδοχείων να έχουν κενά δωμάτια για τη φιλοξενία τυχόν κρουσμάτων Covid. 

Οι πληροφορίες πάντως λένε ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία, ειδικά τα πολυτελείας, θα διατηρήσουν δωμάτια καραντίνας καθώς ένας τουρίστας που μένει σε πεντάστερο δύσκολα θα μείνει σε δωμάτιο των 30 ευρώ.

Δείτε εδώ αναλυτικά: Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ

 

Κορoνοϊός: Αυτά είναι τα ξενοδοχεία καραντίνας: 5άστερο στη Μεσσήνη
To Top