ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύτης-καθηγητής Πανεπιστημίου της Σουηδίας συμμετείχε στον καθαρισμό του Λιμένα Καλαμάτας

ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ο ΒΥΘΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ – ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΔΥΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ

Εθελοντικός καθαρισμός του βυθού του λιμένα Καλαμάτας, μπροστά στο “Πανελλήνιο”, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουνίου 2020 με πρωτοβουλία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας.
Στην εν λόγω περιβαλλοντική δράση συμμετείχαν ενεργά δύτες από το “Kalamata Dive Center” καθώς και οι Ναυτικοί Αθλητικοί Σύλλογοι ΑΙΟΛΟΣ και ΝΟΚ.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας μαζί με τον Λιμενάρχη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Για την επιτυχή διοργάνωση της δράσης αυτής συνέδραμαν ο Δήμος Καλαμάτας, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και η Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών 4Χ4 Μεσσηνίας.
Περισυλλέχθηκαν από το βυθό μεταλλικά αντικείμενα, ελαστικά, σχοινιά καθώς και αρκετά απορρίμματα διαφόρων ειδών.
Επίσης στον χώρο υπήρχε σημείο ενημέρωσης με πληροφοριακό υλικό για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και όσοι βρέθηκαν στην δράση, ενημερώθηκαν πως μπορούν να συνδράμουν εθελοντικά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης αναφορικά με περιστατικά ρύπανσης της θάλασσας.

Πάντα ένθερμοι υποστηρικτές οι Εθελοντές

Γέμισε με σαβούρα το κλουβί. Και οι αλιείς έχουν ευθύνη για το τι ρίχνουν μέσα στην θάλασσα…

Σε ανακοίνωσή του το Λιμεναρχείο Καλαμάτας ευχαριστεί όλους τους προαναφερόμενους φορείς για τη συμμετοχή τους, τις ιδιωτικές επιχειρήσεις της πόλης που προσέφεραν αφιλοκερδώς υλικά καθαρισμού και εμφιαλωμένα νερά καθώς και τα τοπικά, περιφερειακά και Εθνικής εμβέλειας μέσα μαζικής ενημέρωσης για την κάλυψη της δράσης.

Εντυπωσιακό γεγονός είναι ότι στον καθαρισμό, ο ένας δύτης που βούτηξε είναι Καθηγητής Πανεπιστημίου της Σουηδίας!

Ως γενικό σχόλιο θα λέγαμε ότι η κατάσταση του Λιμένα – σε σχέση με άλλα λιμάνια της χώρας – είναι αρκετά καλή, αφού έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές δράσεις καθαρισμού τα τελευταία χρόνια, όμως θα θέλαμε να δούμε μεγαλύτερη συμμετοχή σε εθελοντές δύτες αλλά και ομάδων καθαριότητας και της παράκτιας ζώνης. Βασικό βεβαίως είναι να  μη ρίχνουμε σκουπίδια και ότι άχρηστο έχει ο καθένας στη θάλασσα, ώστε να μη χρειάζεται να γίνονται καθαρισμοί! Απαιτείται διαρκής εκπαίδευση των πολιτών ήδη από τις μικρές ηλικίες για να διαμορφώσουν περιβαλλοντική συνείδηση. Είναι στο χέρι όλων μας να διατηρήσουμε καθαρούς τους βυθούς των θαλασσών μας.

To Top