Τουρισμός

Χαρδαλιάς: Έτοιμο να υποδεχθεί επισκέπτες το Aεροδρόμιο Καλαμάτας, “χωρίς εκπτώσεις στη Δημόσια Υγεία”

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΑΦΙΞΕΩΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Επίσκεψη στο Αεροδρόμιο της Καλαμάτας πραγματοποίησε την Παρασκευή 26 Ιουνίου το απόγευμα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των επισκέψεων σε όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, ενόψει του «ανοίγματος» των πτήσεων εξωτερικού από την 1η Ιουλίου.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων πραγματοποίησε σειρά συσκέψεων κατά την διάρκεια των επισκέψεών του, με τις κατά τόπου διοικήσεις των αεροδρομίων, τους τοπικούς φορείς, τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, προκειμένου να συντονίσει τις διαδικασίες ασφαλούς έναρξης λειτουργίας των αεροδρομίων.

Τι θα γίνεται στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας

Στον Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας, που σε λίγες μέρες θα δέχεται επισκέπτες απ το εξωτερικό, κατά τη διάρκεια της τεχνικής σύσκεψης αναλύθηκε ο τρόπος επιλογής των επισκεπτών απ’ τους οποίους θα λαμβάνονται στοχευμένα δείγματα (χρήση αλγορίθμου) για έλεγχο κορονοϊού και η παρακολούθηση των αποτελεσμάτων. Στο Αεροδρόμιο θα υπάρχει μεικτό κλιμάκιο ελέγχου των επισκεπτών με επικεφαλής Αξιωματικό Ιατρό της Πολεμικής Αεροπορίας, με στελέχη μέλη της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Δεν θα λαμβάνονται δείγματα από όλους όσοι εισέρχονται στο Αεροδρόμιο αλλά σε όσους προκύπτουν ενδείξεις από το έντυπο που έχουν συμπληρώσει πριν την πτήση. Μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα ενημερώνεται online με ειδικό λογισμικό αξιολόγησης – αλγόριθμο – και βάση των δεδομένων που έχει εγγράψει ο ίδιος ο επιβάτης (*ηλικία, ιατρικό ιστορικό, τόπος διαμονής κλπ) θα έρχεται κωδικός ειδοποίησης επιβάτη και θα του γίνεται έλεγχος. Το δείγμα θα ελέγχεται και θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Υλικό και μέσα προστασίας υπάρχουν στο Αεροδρόμιο και τα μέλη ελέγχου θα λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας.

Στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν, συζητήθηκαν όλες οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα που θα τηρηθούν, ενώ ο Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε σε αυτοψία στους χώρους των αεροδρομίων, ώστε το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού να γίνει με όρους ασφάλειας για όλους, επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους στη χώρα μας.

«Πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο βρίσκεται η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Ένα ζήτημα, στο οποίο δεν κάνουμε εκπτώσεις και ένα ζήτημα που περιβάλλει κάθε μας κίνηση και σε αυτήν τη φάση, στο άνοιγμα των συνόρων και των πτήσεων εξωτερικού σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς της πατρίδας μας», δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ υπογράμμισε ότι «Ο κρατικός μηχανισμός είναι έτοιμος με όλα τα μέσα που διαθέτει, ώστε αυτή η διαδικασία να γίνεται με υποδειγματικό τρόπο».

Ενώ στην συνέχεια πρόσθεσε «Η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός. Το ξέρουμε, είμαστε υπερήφανοι, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε μόνο σε αυτό. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς με το μοναδικό τρόπο όπου φάνηκε ότι μπορέσαμε και δουλέψαμε, τον συγχρονισμό, τον συντονισμό, τη συνεννόηση, τη συναίνεση, ώστε αυτό το καινούργιο στοίχημα -που είναι ένα στοίχημα όχι απλά και μόνο για αυτή τη σεζόν, είναι ένα στοίχημα για όλη την πατρίδα, για όλη τη χώρα- να το κερδίσουμε και αυτό»

Το πρόγραμμα των επισκέψεων συνεχίζεται σήμερα Σάββατο, 27/6 με τα αεροδρόμια των Κυθήρων, Χανίων και Ηρακλείου.

To Top