ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κορώνη: Ημερίδα «Πολιτισμός & Ανάπτυξη» στο Μανιατάκειο Ίδρυμα

Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2017 το Μανιατάκειον Ίδρυμα διοργανωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά Διεθνή Ημερίδα με την ευκαιρία επίσκεψης στην Κορώνη του Θερινού Σχολείου Καλαμάτας. Πρόκειται για τη συνεργασία του Μανιατακείου Ιδρύματος με την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου, που αποτελεί πλέον θεσμό, αφού φέτος διανύει τον 12ο χρόνο λειτουργίας του και με στόχο να φέρει κοντά φοιτητές Μεσσηνιακής καταγωγής με την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής.

Σκοπός του Θερινού Σχολείου είναι η σωστή εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, η γνωριμία των μαθητών με την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, η κοινωνικοποίηση των νέων σε αμιγές ελληνικό περιβάλλον και η ενίσχυση της ελληνικής τους συνείδησης, αποβλέποντας στην προσπάθεια να αποβούν οι νέοι αυτοί πρεσβευτές του ελληνικού πολιτισμού στις χώρες διαμονής τους και να ενισχύσουν την ελληνικότητά τους.

Το Θερινό Σχολείο οργανώνουν η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Α’ Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου.

Το Μανιατάκειον Ίδρυμα, στο πλαίσιο διεθνοποίησης των δράσεών του, εδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες στην Ημερίδα να απολαύσουν μια ιστορική περιήγηση της Κορώνης και να μάθουν τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Μυηθηκαν στα μυστικά της Μεσογειακής Διατροφής, νγωρισαν το χρονικό ένταξής της στους παγκόσμιους θησαυρούς της UNESCO και την ανακήρυξη της Κορώνης σε Εμβληματική Κοινότητα, ενω ενημερωθηκαν για το όραμα του Μανιατακείου Ιδρύματος «Η πολιτιστική κληρονομιά της Κορώνης ως παράγοντας βιώσιμης ανάπτυξης».

 

 

Τη λήξη της Ημερίδας έκανε ο Δημήτρης Μανιατάκης, Πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος, ο οποίος τόνισε ότι «στη σημερινή συνάντηση επετεύχθει ένας από τους βασικούς σκοπούς του ιδρύματος, που είναι η διεθνοποίηση των δράσεών του. Μπορεί σήμερα η χώρα μας να διέρχεται μια οικονομική κρίση, αλλά διαθέτει το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό και τεράστιες ευκαιρίες, προκειμένου να προσελκύσει το ενδιαφέρον επενδυτών και τότε θα σας χρειαστεί για να καταθέσετε τη εμπειρία σας».
Τέλος, κάλεσε τους φοιτητές να συμμετάσχουν στο Δίκτυο Φίλων του ιδρύματος και έτσι να ενημερώνονται για τις δράσεις του.

Την Ημερίδα παρακολούθησαν η Πελαγία Λευτάκη Αντιδήμαρχος Πύλου-Νέστορος, ο Γιάννης Παπουτσής καθηγητής του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου, ο Κωνσταντίνος Νιάρχος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Νίκος Γεωργαράκης τ. Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών, η Έλενα Μαυρομάτη γραμματέας του Συμβουλίου Διοίκησησης του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου, η Αναστασία Μπελογιάννη μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, ο οικονομολόγος Δημήτρης Κουβάτσος η Αγγελική Μήτρου μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Μανιατακείου Ιδρύματος, ο Δημήτρης Κυριαζής τ. Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κορώνης, ο Αναστάσιος Μπούρας καθηγητής, ο Γεώργιος Μπούρας μηχανολόγος και ομογενείς από ην Αμερική και τον Καναδά.

Πηγή Ρεπορτάζ:Μανιατάκειον Ίδρυμα
Βικυ Εγγλέζου
Φωτογραφία: Φώτης Κουτρουμπής Eθελοντής

Κορώνη: Ημερίδα «Πολιτισμός & Ανάπτυξη» στο Μανιατάκειο Ίδρυμα
To Top