ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντινέας: “Δεν πρέπει να χάσει την εμπορική του χρήση το Λιμάνι της Καλαμάτας”

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ

Υπέρμαχος του διπλού χαρακτήρα του λιμανιού, και ως τουριστικό και ως εμπορικό, τάχθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας. Μιλώντας κατά τη διάρκεια της ημερίδας που διοργανώθηκε σήμερα στην Καλαμάτας παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, δήλωσε πως “δεν πρέπει να χάσει την εμπορική του χρήση το Λιμάνι της Καλαμάτας”, αλλά να συνυπάρχει με την τουριστική του χρήση. Όπως εξήγησε με την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής και την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων χρειάζεται και ο δίαυλος αυτός μεταφοράς των εμπορευμάτων, ώστε να φεύγουν και από το λιμάνι τα εμπορεύματα.
Να επισημάνουμε ότι η θέση αυτή του Πέτρου Κωνσταντινέα ταυτίζεται με τη θέση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας που υποστηρίζει τη διπλή χρήση του λιμανιού. Έρχεται όμως σε αντίθεση με τη θέση της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας, που θέλει τον χαρακτήρα του λιμανιού καθαρά τουριστικό και συγκεκριμένα, να μετατραπεί σε μαρίνα, που θα φιλοξενεί υπερπολυτελή σκάφη αναψυχής (mega yachts).

Τέλος ερωτηθείς ο Πέτρος Κωνσταντινέας για το κτηριακό ζήτημα που έχει ανακύψει με το Λιμεναρχείο Καλαμάτας και την πρόταση του Δήμου για μετεγκατάσταση των Υπηρεσιών του στο παρακείμενο κτήριο των λιμενεργατών, ο βουλευτής Μεσσηνίας δήλωσε ότι συντάσσεται με την άποψη του Δήμου, καθώς το κτήριο του Λιμεναρχείου λόγω παλαιότητας δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση, αρκεί η πρόταση του Δήμου να συμπεριλάβει και όλους όσοι είναι να στεγαστούν εκεί.

To Top