ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας για Κουρουμπλή: “Όποτε έχουμε ζητήσει τη βοήθειά του μας την έχει παράσχει απλόχερα”

ΕΥΣΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ

Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκε, σήμερα Πέμπτη 26 Απριλίου 2018, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής και συναντήθηκε με το Δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, παρουσία Αντιδημάρχων και άλλων αιρετών του Δήμου Καλαμάτας.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του Υπουργού, διότι – όπως ανέφερε – «όποτε έχουμε ζητήσει τη συνδρομή του και τη βοήθεια του, μας την έχει παράσχει απλόχερα”.

“Τον έχω επισκεφθεί στο γραφείο του, έχω καταθέσει αιτήματα, έχει δώσει λύσεις, έχει νοιαστεί προσωπικά για την Καλαμάτα και τα θέματα, τα οποία συνδέονται με το Υπουργείο του. Τον ευχαριστώ δημόσια γι’ αυτή την προσπάθεια, την οποίαν έχει καταβάλει και για την πόλη μας και για την περιοχή μας»

Τόνισε δε ότι «υπάρχουν διάφορα ζητήματα και προβλήματα προς επίλυση. Είμαι βέβαιος ότι, με τη συνεργασία και τη συνδρομή του, όλα αυτά θα διευθετηθούν».

ΝΙΚΑΣ: “ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝAI ΚΡΙΜΑ”

Ο Δήμαρχος προσέθεσε τα εξής: «Υπενθυμίζω στον Υπουργό ότι η Καλαμάτα αναπτύχθηκε ως πόλη από το λιμάνι της, το οποίο κατασκευάστηκε πριν από 120 χρόνια περίπου, ένα μεγάλο τεχνητό λιμάνι, που μετά τις αλλαγές σε επίπεδο συγκοινωνίας είναι ένα λιμάνι άδειο σήμερα και είναι κρίμα. Είναι ένα λιμάνι, του οποίου οι υποδομές έχουν απαξιωθεί και πρέπει να βρούμε τρόπο ανασυγκρότησής του και, επιπλέον, προσδιορισμού του χαρακτήρα του».
Ο Δήμαρχος τόνισε πως το λιμάνι πρέπει να ΄χει κυρίως τουριστικό χαρακτήρα (μεγάλα γιοτ) και πως ο Δήμος δε διαφωνεί για είσοδο ιδιωτών με τη διαδικασία ΣΔΙΤ για την ανάπτυξη του λιμανιού.

Ο Παναγιώτης Νίκας ευχήθηκε στον Παναγιώτη Κουρουμπλή καλή επιτυχία, τονίζοντας ότι ο Υπουργός είναι επικεφαλής και του Λιμενικού Σώματος, της υπηρεσίας που μάχεται στα ανατολικά σύνορα της χώρας και δηλώνοντας τη συμπαράστασή του στο έργο του Λιμενικού.
Ο Δήμαρχος εξέφρασε, επίσης, ευχαριστίες για τη συνεργασία και προς το Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστο Λαμπρίδη.

Ακολούθως, ο Υπουργός Ναυτιλίας ευχαρίστησε το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, τονίζοντας ότι σε όποιες θέσεις και αν βρέθηκε (Υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Ναυτιλίας), υπήρξε μία εξαιρετική συνεργασία, η οποία βασίζεται στο αίσθημα της εμπιστοσύνης.

Ο Παναγιώτης Νίκας προσέφερε στον Παναγιώτη Κουρουμπλή ένα αντίγραφο της Προειδοποιήσεως της Μεσσηνιακής Γερουσίας προς τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς, ένα γλυπτό, που απεικονίζει λεπτομέρεια της σφραγίδας της Μεσσηνιακής Γερουσίας και φέρει το «ριζωμένο σταυρό» και τις λέξεις «Πατρίς και δικαίωμα», καθώς και τοπικά προϊόντα.

ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: “ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ”

ΣΤΙΣ 14 ΜΑΪΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ 49 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ

Σημειώνεται πως, στη συζήτηση που ακολούθησε, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για το αίτημα του Δήμου Καλαμάτας να του παραχωρηθεί, κατά χρήση, έκταση 49 στρεμμάτων στη Δυτική Παραλία. Ο Υπουργός επικοινώνησε με το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας Αθανάσιο Δημάκη και ορίσθηκε συνάντηση αυτού και του Δημάρχου για τις 14 Μαΐου 2018.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ECOWASTE

Τέλος, ο Δήμαρχος κάλεσε στο γραφείο έναν εκπρόσωπο των πρώην εργαζομένων της εταιρείας Ecowaste (διαχείριση απορριμμάτων), που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και ενημέρωσε τον Υπουργό για τη δυστοκία όσον αφορά στην πληρωμή τους. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής υποσχέθηκε να παρέμβει στο Ελεγκτικό Συνέδριο προς διευθέτηση του ζητήματος.

To Top