Αθλητισμός

Εγκαινιάστηκε το γήπεδο της Δυτικής Παραλίας

Ένα γήπεδο- στολίδι στη Δυτική Παραλία, που ο Δήμος Καλαμάτας ανακατασκεύασε εκ βάθρων και εξόπλισε με πλαστικό τάπητα, εγκαινιάσθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 25 Απριλίου 2018.

Το πλήρως αναβαθμισμένο γήπεδο παραχωρήθηκε άνευ ανταλλάγματος για 10 χρόνια στην Αναγέννηση Παραλίας και προτεραιότητα στις ώρες χρήσης θα έχει το σωματείο αυτό, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας.

Θα εξυπηρετούνται, όμως, κι άλλες ομάδες, της παραλιακής ζώνης κυρίως, γεγονός που θα αποφορτίσει το γήπεδο «Παναγιώτης Μπαχράμης».

Πριν τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκε φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ της ομάδας των Νέων της Καλαμάτας και της Αναγέννησης Παραλίας με τελικό σκορ 1-1.

Ακολούθησε αγιασμός και μετά το πέρας του ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Καλαμάτας, Νίκος Μπασακίδης, αφού καλωσόρισε το κοινό, ευχαρίστησε τις ποδοσφαιρικές ομάδες της Καλαμάτας και των Επιλέκτων για το εναρκτήριο ποδοσφαιρικό παιχνίδι στο νέο γήπεδο και ευχήθηκε υγεία και καλή ποδοσφαιρική πρόοδο σε όλους τους αθλούμενους.

ΝΙΚΑΣ: “ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΡΓΑ”

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση «διότι σε συνθήκες μεγάλης οικονομικής κρίσης μπορούμε να παραδίδουμε τέτοια έργα, αξιοποιώντας τα χρήματα των Καλαματιανών», όπως χαρακτηριστικά είπε. Ανέφερε, ακόμη, ότι στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής είναι να προσθέσει γύρω στο φθινόπωρο στη βόρεια πλευρά του γηπέδου κερκίδα.

«Στόχος όλων των προσπαθειών του Δήμου Καλαμάτας είναι να γυμνάζονται τα παιδιά μας και να μη χάνονται σε άλλους δρόμους», επεσήμανε ο Δήμαρχος, τονίζοντας ότι το ποδόσφαιρο βάζει τα παιδιά στον αγώνα της ζωής, τα μαθαίνει να συνεργάζονται και τα διδάσκει βιωματικά ότι μπορούν να πετύχουν πολλά με το ομαδικό πνεύμα και αγωνιζόμενα στο στίβο της ζωής με το σωστό τρόπο.
Ο Δήμαρχος απηύθυνε ευχαριστίες προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας και, συγκεκριμένα, προς το Διευθυντή Βασίλη Τζαμουράνη και τον επιβλέποντα το έργο μηχανικό Κώστα Παπουτσή.

ΕΝΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΑΛΑΜΑΤΑ»

Ο Δήμαρχος προσέθεσε ότι σε λίγες εβδομάδες ο Δήμος Καλαμάτας θα παραδώσει στην ομάδα του ΠΣ «Η Καλαμάτα» ένα άριστο προπονητήριο στα Παλιάμπελα, βοηθώντας την ομάδα στην προσπάθειά της να ανέβει στην Α΄ εθνική κατηγορία.

ΓΗΠΕΔΑ ΛΑΙΪΚΩΝ, ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΙ ΘΟΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Είπε, επίσης, ότι περί τα τέλη του έτους θα παραδοθεί και το γήπεδο των Λαιΐκων, του οποίου άρχισε η κατασκευή, ενώ πρόκειται άμεσα να δημοπρατηθεί η κατασκευή του γηπέδου του Απόλλωνα και του γηπέδου της Θουρίας.

“Η ΟΔΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ”

Τέλος, ο Παναγιώτης Νίκας αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της περιοχής της Δυτικής Παραλίας, τονίζοντας ότι η οδός Πλαστήρα, που βρίσκεται προς βορράν του ανακατασκευασθέντος γηπέδου, θα γίνει ένας από τους πιο όμορφους δρόμους της Καλαμάτας, με παρέμβασή του Δήμου και θα εξοπλισθεί με ποδηλατόδρομο.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας, Βασίλης Σπηλιώτης και ο Πρόεδρος της Αναγέννησης Παραλίας, Παναγιώτης Φωτεινάκης, ευχαρίστησαν το Δήμαρχο και έδωσαν συγχαρητήρια για την προσπάθεια αυτή, η οποία απέφερε ένα γήπεδο στολίδι στη Δυτική Παραλία, και μίλησαν για τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους από τα εγκαίνια του γηπέδου στο MessiniaLIVE. Επίσης, και ο πρόεδρος της ΑΕΚ Καλαμάτας, Σπύρος Λαπιώτης, δήλωσε στο Messinialive, πως το γήπεδο της Δυτικής Παραλίας συνδέεται ιστορικά με την ΑΕΚ, καθώς οι πρόσφυγες το είχαν φτιάξει αρχικά εκεί.

ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΣΩΤΗΡΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο Δημοτικό Σύμβουλο Σωτήρη Μιχαλοπούλο, τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν σπουδαίο λαϊκό άνθρωπο, που διακρίνεται για το κοφτερό μυαλό, την ορθή κρίση, την εργατικότητά του και για την προσφορά του στα κοινά, καθώς αποτελεί τη φωνή των απλών, φτωχών και λαϊκών ανθρώπων, ενώ προσέφερε και στο ποδόσφαιρο ως παράγοντας και επί σειράν ετών Πρόεδρος της ΑΕΚ Καλαμάτας. Η αναγνώριση προς το πρόσωπο του είναι σημαντική, γι’ αυτό και ο κόσμος τον τιμά με την ψήφο του και βρίσκεται δίπλα του και στις δύσκολες στιγμές.

Ο Δήμαρχος προσέφερε στο Σωτήρη Μιχαλόπουλο τιμητική πλακέτα για τις υπηρεσίες του προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και προς τον αθλητισμό και, συγκεκριμένα, το ποδόσφαιρο.
Ο Σωτήρης Μιχαλόπουλος δέχτηκε συγκινημένος την τιμή, εκφράζοντας ευχαριστίες προς το Δήμαρχο και, στη συνέχεια, έκοψε την κορδέλα στο ανακαινισμένο κτήριο αποδυτηρίων και λουτρών του γηπέδου.
Ακολούθησε κέρασμα από πλευράς Δήμου Καλαμάτας, ενώ την εκδήλωση κάλυψε μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

To Top