ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κέντρο Νέων Καλαμάτας: Οι εκδηλώσεις του Δεκεμβρίου

Έρχεται ο Δεκέμβριος και μύριζει ήδη Χριστούγεννα στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας!

Ακόμη ένας μήνας γεμάτος με πολλά δρώμενα και εκδηλώσεις για παιδιά και μεγάλους.

Στην ανακοίνωσή του το Κέντρο Νέων αναφέρει: “Οργανωνόμαστε και δημιουργούμε αυτό το μήνα προκειμένου να βελτιώσουμε τόσο τη σχέση μας με το περιβάλλον με το οποίο συνυπάρχουμε όσο και να έρθουμε πιο κοντά στους συνανθρώπους μας και να απολαύσουμε το πνεύμα των εορταστικών ημερών!

  • Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου η ομάδα Aegean Rebreath οργανώνει καθαρισμό των βυθών της περιοχής μας και συγκεκριμένα στο λιμάνι Καλαμάτας(2/12) και τη Δυτική Ακτή (2/12), αλλά και στη Νήσο Σχίζα (3/12) σε συνεργασία με το Ιδρυμα «Καπεταν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου», το Nautilus Dive Center, το Kalamata Dive Center, το Δήμο Καλαμάτας και το Κέντρο Νέων Καλαμάτας.

Η ομάδα στοχεύει στην υλοποίηση στοχευμένων δράσεων με σκοπό την απορρύπανση των θαλασσών και του παράκτιου περιβάλλοντος, την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση του τοπικού πληθυσμού και την εξασφάλιση πολλαπλών ανταποδοτικών οφελών για τις τοπικές κοινωνίες.

Περισσότερες πληροφορίες για τις παραπάνω δράσεις, θα βρείτε τις επόμενες ημέρες στη σελίδες στο fb, Kentro Neon Kalamatas αλλά και Aegean Rebreath.

  • Το Σαββατοκύριακο 16-17 Δεκεμβρίου το Κέντρο Νέων θα βρίσκεται για μία ακόμη χρονιά στα Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια της Κεντρικής Πλατείας Καλαμάτας δημιουργώντας παρέα με τους μικρούς μας φίλους Χριστουγεννιατικες κατασκευές, στολίδια, διακοσμητικά, κάρτες και πολλά άλλα, χρησιμοποιώντας κυρίως παλιά-ανακυκλώσιμα αντικείμενα και φυσικά υλικά!

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί bazaar με αντικείμενα που έχουν δημιουργηθεί από τους μαθητές στα εργαστήριά μας, αλλά και με δημιουργήματα των ίδιων των εθελοντών μας, οι οποίοι με αγάπη θα τα προσφέρουν για την ενίσχυση του Κέντρου Νέων Καλαμάτας.

Επίσης συνεχίζουμε τις εκδηλώσεις μας κάθε Τετάρτη στις 20.00:

06/12: Σεμινάριο Χορού της Κοιλιάς. Ελάτε να απολαύσετε τα οφέλη από αυτό το είδους χορού για την υγεία και φυσική σας κατάσταση, μέσα από τη γνωριμία με την μουσική και κουλτούρα της Μέσης Ανατολής.

13/12: Προβολή Ταινιών μικρού μήκους. Εν όψει των ημερών αγάπης που έρχονται, θα προβληθούν ταινίες του Μεσσήνιου σκηνοθέτη Μιχάλη Λυγκιάρη, σύντομες, ιδιαίτερες και πολύ ενδιαφέρουσες προκειμένου να μας ευαισθητοποιήσουν και να ανακαλύψουμε νέες οδούς έκφρασης και εσωτερικής αναζήτησης.

Θα υπάρχει ζωντανή σύνδεση με το σκηνοθέτη, προκειμένου να μας μιλήσει για τις δημιουργίες του και να απαντήσει σε οποιοδήποτε ερώτημα σας.

20/12: Γνωριμία με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (Σ.Ε.Ο) και Δραστηριότητες για τα παιδιά.

Πολύ γνωστό και ενδιαφέρον το έργο του Σ.Ε.Ο και γι’αυτό ήρθε η στιγμή να υποδεχτούμε την ομάδα του στο χώρο μας, να μας μιλήσουν για τις δράσεις τους αλλά και να παίξουν με τους μικρούς μας φίλους, σε ένα δημιουργικό και ευχάριστο απόγευμα στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας.

**Υπενθυμίζουμε ότι σε όλες τις εκδηλώσεις μας η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τέλος, να σας ενημερώσουμε πως πλέον η δανειστική βιβλιοθήκη μας είναι πανέτοιμη, οργανωμένη και ανανεωμένη, έτοιμη να σας υποδεχτεί καθώς οι εθελοντές μας φρόντισαν γι’ αυτό! Είναι στη διάθεσή σας για να δανειστείτε τα βιβλία που επιθυμείτε, κι όχι μόνο στα Ελληνικά, αλλά και στα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, και άλλες γλώσσες… ρωτήστε μας και ελάτε να ρουφήξετε γνώση!!! 

Ευχαριστούμε πολλοί όσους μας παραχώρησαν πολλούς από αυτούς τους τίτλους!

Κέντρο Νέων Καλαμάτας: Οι εκδηλώσεις του Δεκεμβρίου
To Top