ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κέντρο Νέων Καλαμάτας: Από σήμερα και έως τις 20 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στα εργαστήρια

To Κέντρο Νέων Καλαμάτας ξεκινά δυναμικά για μία ακόμη πλούσια χρονιά, με πολλά νέα εργαστήρια αλλά και αρκετά παλιά και αγαπημένα!

Η ομάδα των εθελοντών του είναι πανέτοιμη να λύσει κάθε σας απορία και να σας κατατοπίσει για μία ακόμη χρονιά, σε μία προσπάθεια να έρθουμε όλοι σαν κοινότητα πιο κοντά, να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις και φυσικά να αντιληφθούμε και να αναγνωρίσουμε το μεγαλείο του εθελοντισμού σε μία από τις πιο αγνές του μορφές, χωρίς να στοχεύουμε στο κέρδος παρά μόνο στη μαθησιακό, πολιτιστική και διαπολιτισμική ανταλλαγή! 

ΕΩΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου έως και Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου , και ώρα 18.00-22.00
Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου έως και Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, και ώρα 18,00-22,00. 
για να πραγματοποιήσετε τις εγγραφές σας στα εργαστήρια που επιθυμείτε. Οι εγγραφές γίνονται στον 1ο όροφο του Κέντρου Νέων Καλαμάτας στην Πλατεία Όθωνος 10, ιστορικό κέντρο Καλαμάτας.

Μερικά από τα εργαστήρια μας για φέτος είναι τα εξής:

TAI CHI
CAPOEIRA
YOGA
ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ-JAZZ ΧΟΡΟΣ
KICK BOXING
FITNESS
SALSA-BACHATA ΑΡΧΑΡΙΩΝ
SALSA ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ
ΦΛΑΜΕΝΚΟ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ (ΑΡΧΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ)
ΠΟΛΩΝΙΚΑ
ΑΡΑΒΙΚΑ (ΑΡΧΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ)
ΡΩΣΙΚΑ
ΑΛΒΑΝΙΚΑ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΑ
ΙΤΑΛΙΚΑ
ΓΑΛΛΙΚΑ
ΙΣΠΑΝΙΚΑ
ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ
ΜΑΛΤΕΖΙΚΑ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΞΕΝΟΥΣ (ΑΡΧΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ)
ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ (ΑΡΧΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ)
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΚΙΘΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ (ΗΛΙΚΙΑ 10+)
UKULELE
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ
TRASH ART- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΑΠΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ
Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΚΟΛΑΖ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ: ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΕΣ
ΚΟΥΡΕΛΟΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΝΤΕΟ

Και η λίστα μας δεν σταματά εδώ… 😉
Για να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα και τις δράσεις του Κέντρου Νέων Καλαμάτας, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (Kentro Neon Kalamatas) ή την ιστοσελίδα μας www.kentroneon.wordpress.com

Υπενθυμίζουμε πως, όπως κάθε χρόνο, ο κάθε ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα να δηλώσει με σειρά προτίμησης έως 4 εργαστήρια και να παρακολουθήσει τελικά έως 2 σε μία προσπάθεια να είναι οι πόρτες μας ανοιχτές για όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο!! Στην πορεία της χρονιάς θα υπάρξει η δυνατότητα συμμετοχής σε περισσότερα από 2 εργαστήρια, αν και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται από εθελοντές και προσφέρονται δωρεάν στους συμμετέχοντες.
Το κόστος εγγραφής είναι 10 ευρώ (5 ευρώ για ανέργους) ανά εργαστήριο για όλο το τετράμηνο. Τα χρήματα αυτά χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των πάγιων εξόδων του κτιρίου (ενοίκιο, λογαριασμοί) και καταβάλλεται το ποσό αυτό μόνο όταν κάποιος επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στο κάθε εργαστήριο

Τι είναι το Κέντρο Νέων Καλαμάτας;

Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας είναι μια εθελοντική δομή, ένας ανοικτός κοινωνικός χώρος, που στοχεύει να προσφέρει ευκαιρίες μάθησης αλλά και πολιτισμικής και κοινωνικής ενδυνάμωσης, χωρίς τη διαμεσολάβηση της οικονομικής συναλλαγής. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται από τα ίδια τα μέλη του και τους εθελοντές του. Για αυτό το λόγο, κάθε χρονιά είναι και διαφορετικό, πιο ζωντανό, πιο οργανωμένο και με περισσότερα εργαστήρια και δραστηριότητες!

Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία και δεν έχει λάβει απολύτως καμία χρηματοδότηση από τοπικούς, εθνικούς ή ευρωπαϊκούς φορείς. Προς το παρόν, και μέχρι να μπορέσει να γίνει μια ανεξάρτητη οικονομικά δομή, το στηρίζουν τα μέλη του, ο οργανισμός Κ.Α.ΝΕ., φίλοι του ΚΝΚ και μικρές αυτοχρηματοδοτούμενες δραστηριότητες. Ξεκίνησε ως πρωτοβουλία του οργανισμού νεολαίας Κ.Α.ΝΕ., ωστόσο πλέον είναι μια αυτοδιοικούμενη εθελοντική δομή. Η διαχείριση του γίνεται από την συνέλευση των εθελοντών του, οι οποίοι αποφασίζουν για την εξέλιξη του. Ως μια ανοικτή δομή, υποδέχεται με χαρά νέα μέλη στην ομάδα διαχείρισης, όπου ο καθένας που θέλει να προσφέρει εθελοντικά μπορεί να ενταχθεί και να γίνει μέρος της πιο πρωτότυπης δομής νεολαίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα μοναδικά έξοδα του ΚΝΚ είναι το ενοίκιο του χώρου που στεγάζεται, οι επιδιορθώσεις και οι βελτιώσεις του χώρου και οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ-θέρμανσης. Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια ώστε το Κέντρο Νέων Καλαμάτας να στεγαστεί σε κάποιο κτήριο του Δήμου Καλαμάτας ώστε να μπορεί να είναι βιώσιμο και να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε βάθος χρόνου.

Θεωρούμε ότι είναι μια απαραίτητη δομή για την νεολαία και στα 8+ χρόνια παρουσίας του έχει προσφέρει ευκαιρίες μάθησης δωρεάν, σε πάνω από 4500 άτομα και μάλιστα με μηδαμινό κόστος για το ελληνικό κράτος αλλά και αμελητέο κόστος για τα μέλη του.
Παράλληλα έχει διοργανώσει δεκάδες εξωτερικές εκδηλώσεις πολιτιστικού και κοινωνικού σκοπού, ενώ έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλους τους ενεργούς φορείς της πόλης μας. Έτσι ζητάμε δημόσια την στήριξή σας για την επίτευξη του σκοπού της στέγασης της πρωτοβουλίας αυτής.

Το ΚΝΚ εκτός από την εκπαίδευση του μεγάλου αυτού αριθμού ατόμων είναι και μια ζωντανή διαφήμιση της πόλης μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση για δομές νεολαίας και έχει αποσπάσει τα εύσημα φορέων και ατόμων για τον τρόπο που λειτουργεί καθώς και για αυτά που προσφέρει.

Ένας παράλληλος στόχος του ΚΝΚ είναι η αναγνώριση του τομέα της νεολαίας στην Ελλάδα, η οποία είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει απολύτως καμία στρατηγική για την νεολαία και δεν προσφέρει οργανωμένες ευκαιρίες ενεργούς απασχόλησης στον ελεύθερο χρόνο, στους νέους πολίτες της (Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει οργανωμένο δίκτυο Κέντρων Νεότητας, Κέντρων Πληροφόρησης Νέων, Πολυδύναμα Κέντρα, δομές ενεργοποίησης της νεολαίας και δεν έχει αναγνωρίσει το επάγγελμα του συμβούλου νέων –youth worker-).

To Top