Επιχειρείν

“Νέο Επιμελητήριο”: Η ενωτική ομιλία- κατάθεση υποψηφιότητας του Γ. Γκούμα

Γκούμας: Όλοι μαζί για ένα Νέο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Ο Γιώργος Γκούμας, υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Ενωτικός, υπερκομματικός και με πρόγραμμα εμφανίστηκε στην παρουσίαση της υποψηφιότητάς του, πριν από λίγο, στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου, ο υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας επιχειρηματίας Γιώργος Γκούμας.

Πολλοί φίλοι και υποψήφιοι του “Νέου Επιμελητηρίου” γέμισαν την αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου κι έστειλαν μήνυμα ενότητας και δυναμικής εν όψει των εκλογών του Δεκεμβρίου, για τον θεσμό που πρέπει “να γυρίσει σελίδα και να σταθεί ενεργά δίπλα στο κάθε ένα ξεχωριστά μέλος του”, όπως τόνισε ο Γιώργος Γκούμας.

Να σημειωθεί ότι η υποψηφιότητα του Γιώργου Γκούμα είναι και η πρώτη μέχρις στιγμής που έχει κατατεθεί επίσημα για το Μεσσηνιακό Επιμελητήριο ενώ η καταληκτική ημερομηνία είναι η 31 Οκτωβρίου.
Στην επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ο Γιώργος Γκούμας απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα προς όλους ανεξαιρέτως τους επαγγελματίες- μέλη του Επιμελητηρίου, που έχουν γυρίσει την πλάτη και έχουν αποστασιοποιηθεί, να συστρατευτούν σε μια νέα πορεία για την αναβάθμιση του θεσμού και για την ανάδειξη των Μεσσηνιακών προϊόντων και υπηρεσιών.

Οι απαντήσεις στους δημοσιογράφους
Οι λίγες ερωτήσεις που δέχτηκε ο κ.Γκούμας από τους δημοσιογράφους αφορούσαν την “κάθοδο” και στη Μεσσηνία μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων, με τον επικεφαλής του Νέου Επιμελητηρίου να απαντά ότι πρέπει να θωρακιστούν οι τοπικές επιχειρήσεις και να προστατευθούν για να αντέξουν τον ανταγωνισμό, απέναντι σε εταιρίες που επιχειρούν, χωρίς όμως να έχουν τις προδιαγραφές σε ό,τι καθορίζει ο νόμος (προσβασιμότητα, παρκινγκ κλπ). Για το θέμα της κομματικής στήριξης, ο κ. Γκούμας τόνισε ότι: “αποδείχθηκε λάθος η στήριξη που έλαβε στις προηγούμενες εκλογές και πρέπει να αποβληθεί η πολιτική από το Επιμελητήριο που πρέπει να δώσει έμφαση σε συνέργειες. Τέλος, για το αν η απερχόμενη διοίκηση παρήγαγε έργο τα 5 χρόνια που ηγείται του θεσμού, είπε: “ας κατέβει στις κάλπες για να αποφασίσουν οι επιχειρηματίες κι ο κόσμος αν πέτυχε…”

ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Γ. ΓΚΟΥΜΑ

“Κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι των ΜΜΕ του Νομού μας, σας ευχαριστώ για την παρουσία σας.
Πριν από 6 χρόνια από αυτό ακριβώς το βήμα ανακοίνωσα τη δημιουργία ενός νέου Συνδυασμού, τις αρχές και το όραμά του.
Ήταν το “ΝΕΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ”, ο Συνδυασμός, που όπως όλοι γνωρίζετε κέρδισε τις προηγούμενες Επιμελητηριακές εκλογές του 2011 παρά τις τότε αντίθετες προβλέψεις.

Ο συνδυασμός, που έδωσε τη δυνατότητα σε νέους επαγγελματίες να συμμετάσχουν και ορισμένοι από αυτούς να εκλεγούν στο Δ.Σ του Επιμελητηρίου μας κόντρα στο κατεστημένο, που κυριαρχούσε την περίοδο εκείνη.
Ο συνδυασμός που κατάφερε να αντέξει και να αναπτυχθεί μέσα σε ένα αρνητικό περιβάλλον που διατηρήθηκε στον θεσμό τα τελευταία χρόνια.
Ο συνδυασμός που όχι μόνο παρέμεινε ζωντανός, αλλά αυτός που στην ουσία θα διεκδικήσει την ισχυρή πλειοψηφία και την οριστική επικράτηση στις προσεχείς εκλογές, έχοντας ως όραμα την άμεση αναβάθμιση του θεσμού με βασική προϋπόθεση την ανιδιοτελή προσφορά όλων μας.

Κατάμεστη η αίθουσα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Το “ΝΕΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ” ειναι πάλι εδώ για να εγγυηθεί την ενότητα του νέου Δ.Σ που θα προκύψει.

Για αυτό το λόγο θέλω σήμερα από αυτήν εδώ την θέση να κάνω εκ νέου ανοικτή πρόσκληση σε όλους ανεξαιρέτως τους επαγγελματίες του Νομού να έρθουν κοντά μας να συμμετάσχουν σε αυτή την νέα μας προσπάθεια για ένα Επιμελητήριο ανοικτό, ενωμένο και σύγχρονο, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε από κοινού όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιδιωτικός τομέας.

Δεν μας χωρίζει τίποτα, αντιθέτως μας ενώνουν πολλά.
Αυτήν την φορά πρέπει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας να δείξει πρωτοπόρο, δίνοντας το παράδειγμα, προβάλλοντας αυτή την ενότητα και τη συνεργασία όλων των επαγγελματιών.

Είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή μακριά από πολιτικά κόμματα και ιδιωτικά συμφέροντα να αναβαθμίσουμε τον θεσμό, ώστε να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης, προσφέροντας οφέλη στα μέλη του και την τοπική μας οικονομία.
Το Επιμελητήριο πρέπει να λειτουργεί ως ανεξάρτητος τοπικός αναπτυξιακός και επιστημονικός φορέας στον χώρο της ανάπτυξης, αλλά και στον χώρο της επιστήμης και της έρευνας.
-Στόχος μας είναι το Επιμελητήριο να γίνει πραγματικός συμπαραστάτης στον καθημερινό αγώνα κάθε επιχειρηματία, κάθε επαγγελματία.
-Να έχει έναν σύμμαχο, μια υποστήριξη συμβουλευτική, νομική, αναπτυξιακή για την επιχείρησή του, να μην αισθάνεται απομονωμένος.
-Εξατομικευμένες συμβουλές και καθοδήγηση στο δύσκολο και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό οικονομικό τοπίο, ώστε η κάθε επιχείρηση να αναπτύσσεται με στρατηγικό σχέδιο αποφεύγοντας κακοτοπιές.
Κομμάτι του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας θα είναι η επιμόρφωση των επαγγελματιών, η ενημέρωση για προγράμματα, επαφή με τις νέες τεχνολογίες, στρατηγικές μάρκετινγκ και προώθησης των προϊόντων μας.
Στοχεύουμε να διαμορφώσουμε ένα Επιμελητήριο ανοιχτό σε όλους τους επαγγελματίες, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια πολλοί επαγγελματίες γύρισαν την πλάτη στο Επιμελητήριο, ο θεσμός απαξιώθηκε.

Εμείς, ερχόμαστε να δώσουμε νέα δυναμική και ώθηση στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας.
Το Επιμελητήριο πρέπει να αναγεννηθεί για να συμβαδίσει στις νέες απαιτήσεις των δύσκολων καιρών. Να εκσυγχρονιστεί.

Θέλουμε να είμαστε σε ανοιχτό διάλογο επικοινωνίας με όλα τα μέλη- και τους χιλιάδες επαγγελματίες που αυτή τη στιγμή είναι μέλη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Θέλουμε να τους επαναπροσεγγίσουμε όλους, έναν προς έναν.
Να γνωρίζουν ότι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επιχειρεί νέα ανοίγματα και νέες προσεγγίσεις.

Το Επιμελητήριο χρειάζεται να αποτινάξει απο πάνω του τις όποιες κομματικές αποχρώσεις και γραμμές, τα βαρίδια του παρελθόντος και να σχεδιάσει νέα πορεία με στόχο την επιμέρους ανάπτυξη των μελών του και κατ’ επέκταση των Μεσσηνιακών Επιχειρήσεων.

Εμείς ως Νέο Επιμελητήριο στοχεύουμε να προσελκύσουμε τους νέους επαγγελματίες, που στα πρώτα τους βήματα έχουν ανάγκη συμβουλευτικής, καθοδήγησης και στήριξης.

Στα άμεσα σχέδιά μας είναι η Θερμοκοιτίδα Επιχειρηματικότητας να λειτουργήσει και στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, για να στηρίξουμε τους νέους.
Ταυτόχρονα, στόχος μας είναι να στηρίξουμε πραγματικά και τους παλιότερους επαγγελματίες στα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν-και είναι πολλά.
Κανένας επαγγελματίας μόνος του-αυτό είναι το μήνυμά μας.
Όλοι μαζί προχωράμε για την αναβάθμιση του Μεσσηνιακού Επιμελητηρίου, την προώθηση των προϊόντων μας σε ένα περιβάλλον άκρως ανταγωνιστικό εγχώρια και διεθνώς.
Βασικός στόχος μας η ανάδειξη των Μεσσηνιακών προϊόντων και υπηρεσιών μας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με στόχο την ενδυνάμωση των τοπικών επιχειρήσεων.
Για να τα πετύχουμε όλα αυτά όμως χρειάζεται ένας ολοκληρωμένος στρατηγικός σχεδιασμός με στόχο την αφύπνιση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και την εγρήγορση των μελών του.
Θέλουμε όλα μας τα μέλη ενεργά και συμμέτοχα.
Επιδίωξή μας είναι κάθε επιχείρηση και κάθε επαγγελματίας της Μεσσηνίας να μην αισθάνεται ότι παλεύει μόνος του με τα θηρία της γραφειοκρατίας, της πολυνομίας, της έλλειψης ρευστότητας, της ελλιπούς ενημέρωσης.
Σας θέλουμε όλους κοντά μας για να οδηγήσουμε τις Μεσσηνιακές επιχειρήσεις ένα βήμα μπροστά.

Να αναδείξουμε τα προϊόντα μας, τους ανθρώπους πίσω απο αυτά, τον καθημερινό μόχθο του επαγγελματία που αγωνίζεται να ανταπεξέλθει, και που έχει ανάγκη τη δική μας υποστήριξη.

Βασισμένοι στο νέο θεσμικό πλαίσιο για τα Επιμελητήρια επιδιώκουμε τη συνεργασία με την Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, με την Κυβέρνηση, με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, με φορείς έρευνας και καινοτομίας.
Με αυτό τον τρόπο θα πετύχουμε ως Μεσσηνιακό Επιμελητήριο την καλύτερη ανάδειξη των προϊόντων μας και των επιχειρήσεών μας, μέσω της ενεργής συμμετοχής των επαγγελματιών μας σε επιδοτούμενα προγράμματα.
Με τη σωστή επικοινωνιακή στρατηγική που θα ασκήσει το Επιμελητήριο μπορεί να διεκδικήσει το άνοιγμα σε νέες αγορές, την ενδυνάμωση της ελκυστικότητας όλων των προϊόντων της Μεσσηνιακής Γης και των υπηρεσιών.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας γυρίζει σελίδα. Αναδιοργανώνεται, επαναπροσεγγίζει τον κόσμο του.

Ως νέα διοίκηση θα προχωρήσουμε άμεσα στις ακόλουθες ενέργειες :
-Αμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλοβοηθείας των μελών του Επιμελητηρίου μας
-Δημιουργία Τμήματος Νομικής Υπηρεσίας σε συνεργασία πάντα με τον Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας, με παροχή νομικών συμβουλών ή και νομικής κάλυψης, όπου και όταν απαιτείται.
– Άμεση αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Επιμελητηρίου μας.
-Η στήριξη των Μεσσηνιακών επιχειρήσεων που θα περνά μέσα από το Επιμελητήριο αποκτά νέο νόημα καθώς θεσπίζεται η θέση του Υπεύθυνου Συμβουλευτικής υποστήριξης που θα είναι αρμόδιος για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων του Επιμελητηρίου που αποσκοπούν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.
-Δίνουμε έμφαση στην καινοτομία, στις νέες τεχνολογίες και στη νεοφυή επιχειρηματικότητα.

Στην προσπαθειά μας αυτή σας θέλουμε ΟΛΟΥΣ παρόντες.
ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε την ώθηση στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας ώστε να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε τον αγώνα μας για να αναδείξουμε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των Μεσσηνιακών προϊόντων και υπηρεσιών μας.
ΑΡΚΕΤΑ με τα ευχολόγια, τα κούφια λόγια, την ολιγωρία, τις ίντριγκες και τις μεθοδεύσεις.
Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι εάν θέλουμε την αναβάθμιση των Μεσσηνιακών Επιχειρήσεων μας αυτό περνά μέσα από ένα σύγχρονο, ανοιχτό στον επιχειρηματικό κόσμο, νέο Επιμελητήριο.
Τις επόμενες εβδομάδες θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας που είναι ένα δυναμικό και όχι στατικό πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα μας θα το αναβαθμίζουμε καθημερινά μέσα από την επικοινωνία και τη συνεχή ανταλλαγή απόψεων και ιδεών με τα μέλη μας, μέσα από διαβούλευση και ανοιχτό διάλογο τόσο με τους Μεσσήνιους επαγγελματίες όσο και με τους ενδιαφερόμενους φορείς.
Κλείνοντας, θέλω να ευχηθώ καλό αγώνα σε όλους τους υποψηφίους στις προσεχείς εκλογές.
Να μην ξεχνάτε ότι σε αυτή την προσπάθεια ανάπτυξης της περιοχής μας- της Μεσσηνίας- είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Σας ευχαριστώ πολύ.

To Top