Παιδί

ΚΕΔΕ: Καμία μάσκα που δεν πληρεί τις προδιαγραφές δεν θα δοθεί σε μαθητές

Καμία μάσκα που δεν θα πληρεί τις προδιαγραφές, δεν θα δοθεί σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς, διαβεβαιώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) , που διεξήγαγε και το σχετικό διαγωνισμό. Για τον σκοπό αυτό , δηλώνει ο πρόεδρος της , Δημήτρης Παπαστεργίου , «διεξάγουμε με δική μας πρωτοβουλία πρόσθετους δειγματοληπτικούς ποιοτικούς ελέγχους, σε πιστοποιημένα εργαστήρια».
Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, τονίζει: «Σε ποσότητα μασκών που παραλάβαμε από συγκεκριμένο προμηθευτή, διαπιστώσαμε ότι δεν πληρούσε ένα από τα κριτήρια που είχαν τεθεί σε σχέση με την περιεκτικότητα σε βαμβάκι. Γι’αυτό το λόγο αποφασίσαμε η συγκεκριμένη ποσότητα να μην παραδοθεί στα σχολεία». Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, επαναλαμβάνει ότι ο διαγωνισμός «διεξήχθη σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας και νομιμότητας και πληρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, που τέθηκαν από τις υπηρεσίες μας, με βάση τις υποδείξεις των αρμοδίων επιστημόνων».

Με ποια μάσκα πρέπει να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο

Διευκρινίσεις ως προς το ποια μάσκα θα πρέπει να φορούν οι μαθητές στα σχολεία, έδωσαν οι αρμόδιοι κατά την τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό.
Όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, οι μαθητές έχουν χωριστεί σε τρεις κατηγορίες, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών που έχουν δοθεί.

Πιο συγκεκριμένα,

Υπάρχει μια κατηγορία μαθητών που θεωρούνται υψηλού κινδύνου, για τους οποίους δεν προσμετρώνται απουσίες για να μείνουν σπίτι.
Μια δεύτερη κατηγορία, για συγκεκριμένες περιπτώσεις ιατρικές, τις οποίες έχει υποδείξει η αρμόδια επιτροπή.
Σύμφωνα με τις οδηγίες αυτές, αυτή η κατηγορία των μαθητών, μπορεί να μην φοράει μάσκα για συγκεκριμένους ιατρικούς λόγους, αλλά μπορεί να βρίσκεται στο σχολείο.
Υπάρχει μια τρίτη κατηγορία, όπου μπορεί στη βάση σύστασης θεράποντος ιατρού, να συστήνεται κάποια άλλη μάσκα.
Με τη σειρά της η Βάνα Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, διευκρίνισε τα εξής:

«Εμείς συστήνουμε τη χρήση της υφασμάτινης μάσκας. Εάν κάποια οικογένεια θέλει να πάει το παιδί στο σχολείο με την ιατρική μάσκα, δεν υπάρχει κάποια αντίρρηση. Μάλιστα έχουμε μέσα στις οδηγίες μας μία ομάδα παιδιών υψηλού κινδύνου, στα οποία συστήνουμε να μιλήσουν οι γονείς με τον θεράποντα ιατρό, παιδιά με χρόνια προβλήματα, στα οποία επειδή είναι αυξημένου κινδύνου, ίσως, η χρήση ιατρικής μάσκας είναι ενδεδειγμένη. Βέβαια είναι πολύ μικρός ο αριθμός των παιδιών που δεν θα φορέσουν μάσκα, και πολύ συγκεκριμένα. Τα έχουμε αναφέρει και προηγουμένως».

ΚΕΔΕ: Καμία μάσκα που δεν πληρεί τις προδιαγραφές δεν θα δοθεί σε μαθητές
To Top