Κορονοιος

Κατσαφάδος: Μετά τις 20 Ιανουαρίου ξεκινά ο εμβολιασμός στην Καλαμάτα για τον γενικό πληθυσμό

ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΨΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ

Kατσαφάδος: “Το εμβόλιο είναι ασφαλές – Στις 20-25 Ιανουαρίου θα εμβολιαστεί ο γενικός πληθυσμός”

Το Messinialive βρέθηκε σήμερα στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας εκεί που από την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει αρχικά ο εμβολιασμός των υγειονομικών και μετά τις 20 Ιανουαρίου 2021, αφού θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη δόση εμβολιασμού των υγειονομικών, των φιλοξενούμενων και εργαζομένων στους οίκους ευγηρίας, στις μονάδες χρόνιας φροντίδας και στα κέντρα αποκατάστασης, θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός στον γενικό πληθυσμό, όπως μας δήλωσε ο Επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου ιατρός Παναγιώτης Κατσαφάδος.

Στην αίθουσα που είναι το εμβολιαστικό κέντρο της πόλης της Καλαμάτας βρέθηκε μαζί μας και η επισκέπτρια υγείας Παναγιώτα Θεοδωρακοπούλου που θα είναι η υπεύθυνη του εμβολιαστικού κέντρου και συνεργάζονται καθημερινά για τον καλύτερο συντονισμό και την προετοιμασία για την έναρξη της διαδικασίας.

Κατσαφάδος: “Είμαστε έτοιμοι! Το εμβόλιο είναι το πρώτο σημαντικό όπλο απέναντι σε μια νόσο που έχει πάρει αρκετούς μήνες από την ζωή μας”

“Θα ανακουφιστούμε όταν εμβολιαστεί το 60-70% του πληθυσμού και η ελπίδα είναι πως με τον εμβολιασμό γίνεται ένα καθοριστικό βήμα για να αντιμετωπίσουμε τον ιό. Είναι λογικό να υπάρχουν κάποιες δεύτερες σκέψεις σχετικά με το εμβόλιο αφού είναι κάτι το καινούργιο, όμως είναι σίγουρο, ασφαλές κι έχει περάσει από πολλούς ελέγχους και θα προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον. Θέλω να επισημάνω πως είμαι 25 χρόνια στο Κ.Υ. και σε χιλιάδες εμβολιασμούς δεν έχω δει καμία παρενέργεια ή επιπλοκή. Θα εμβολιάζονται στα 2 εμβολιαστικά κέντρα του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας 80-100 εμβόλια καθημερινά κι αν απαιτηθεί θα γίνει κέντρο και το Νοσοκομείο Καλαμάτας ή και ιδιωτικά ιατρεία που έχουν τις προδιαγραφές. Πιστεύω πως τον Μάρτιο και τον Απρίλιο θα έχουμε φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο αλλά επειδή ο ιός θα είναι εδώ, θα πρέπει να τηρούμε όλα τα υγειονομικά μέτρα και δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε“.

To Top