ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία “Βικτώρια” προ των πυλών: Ισχυροί νοτιάδες και λασποβροχή-Στο “κόκκινο” η μισή Μεσσηνία

Το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο σχετίζεται με την κακοκαιρία «Βικτώρια», μας πλησιάζει από τα δυτικά, προκαλώντας στο Ιόνιο θυελλώδεις νοτιάδες με την έντασή τους κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, Τρίτης 12/11 να φτάνει τοπικά και τα 9 μποφόρ, όπως διακρίνεται στον προγνωστικό Χάρτη 1, ο οποίος ακολουθεί.

Χάρτης 1.Εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις των ανέμων για σήμερα Τρίτη 12 Νοεμβρίου

Από τις μεσημεριανές ώρες σήμερα, αρχικά στο Ιόνιο και στη συνέχεια στα υπόλοιπα δυτικά τμήματα, αναμένονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τη διάρκεια των βραδινών και νυκτερινών ωρών θα κινηθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και τη Δυτική Κρήτη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένονται στα νότια τμήματα.

H “Bικτωρία” πλησιάζει-Η κεραυνική δραστηριότητα σύμφωνα με το Lightning and Thunderstorms in Real Time 

Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, από τις πρωινές ώρες, με τα φαινόμενα να είναι ισχυρά κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα, ενώ τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένονται στα νησιά του Αιγαίου (Κυκλάδες και Κρήτη).

 

Στον παρακάτω Χάρτη 2, παρουσιάζονται το εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος βροχής έως τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 13/11, καθώς επίσης και οι περιοχές όπου αναμένονται τα έντονα φαινόμενα κατά τη διάρκεια του διημέρου Τρίτης και Τετάρτης. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, με αποτέλεσμα τη δημιουργία του φαινομένου της λασποβροχής.

ΥΨΗΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΣΚΟΝΗΣ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

 

Η ΜΙΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

 

Χάρτης 2. Εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος βροχής κατά τη διάρκεια του διημέρου Τρίτης 12/11 και Τετάρτης 13/11/2019. Με κύκλο περικλείονται οι περιοχές όπου αναμένονται τα έντονα φαινόμενα

O καιρός στην παραλία της Καλαμάτας αυτή την ώρα [14.35] όπως φαίνεται μέσα από τη live web cam του weather-messinia

 

Με πληροφορίες από meteo.gr

 

Κακοκαιρία “Βικτώρια” προ των πυλών: Ισχυροί νοτιάδες και λασποβροχή-Στο “κόκκινο” η μισή Μεσσηνία
To Top