Αθλητισμός

Ηθική δικαίωση Κωνσταντινέα

ME ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK “ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ” Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ

Ονόματα πρώτης γραμμής, με σημαντικότερο αυτό του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη περιλαμβάνει το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για την υπόθεση της διαφθοράς του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η παραπομπή γίνεται κατά πλειοψηφία (2-1) για 28 από τους 35 κατηγορούμενους.

Ως στοιχείο προκύπτει πως το βούλευμα αποκλείει την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, αλλά παραπέμπει 8 κατηγορουμένους για σύσταση συμμορίας.
Ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος πρότεινε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, ενώ η εισηγήτρια Αριστέα Ρουσσέα και η εφέτης Αργυρώ Κανελλοπούλου, τάχθηκαν υπέρ.

Συγκεκριμένα για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων παραπέμπονται στο ακροατήριο:

Βαγγέλης Μαρινάκης (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Ολυμπιακός)
Γιάννης Κομπότης (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Λεβαδειακός)
Γιώργος Σπανός (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Ατρόμητος)
Γιώργος Αρβανιτίδης (πρώην μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Βέροια)
Γιώργος Λαναρής (γενικός αρχηγός ΠΑΕ Βέροια)
Γιάννης Αγγελόπουλος (γενικός αρχηγός ΠΑΕ Ατρόμητος)
Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ)
Θεόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ)
Αρης Σταθόπουλος (μέλος ΔΣ ΕΠΟ)
Γιάννης Παπακωνσταντίνου (μέλος ΔΣ ΕΠΟ)
Νίκος Προύντζος (μέλος ΔΣ ΕΠΟ)
Γιώργος Δούρος (πρώην αναπληρωτής πρόεδρος ΚΕΔ)
Θανάσης Μπριάκος (πρώην μέλος ΔΣ ΚΕΔ)
Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (διαιτητής Super League)
Απόστολος Αμπάρκιολης (διαιτητής Super League)
Ιωάννης Κάμπαξης (διαιτητής Super League)
Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (διαιτητής Super League)
Αθανάσιος Γιάχος (διαιτητής Super League)
Ηλίας Σπάθας (διαιτητής Super League)
Χαράλαμπος Παυλίδης (ποδοσφαιριστής Βέροιας)
Κώστας Μπάρμπας (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)
Ηλίας Ιωάννου (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)
Δημήτρης Αμαραντίδης (ποδοσφαιριστής Βέροιας)
Δημήτρης Μάνος (ποδοσφαιριστής Βέροιας)
Γιώργος Σκαθαρούδης (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)
Αλέξανδρος Καλογέρης (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)

Για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας παραπέμπονται:

1. Βαγγέλης Μαρινάκης (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Ολυμπιακός)

2. Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ)

3. Θεόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ)

4. Άρης Σταθόπουλος (μέλος ΔΣ ΕΠΟ)

5. Γιάννης Παπακωνσταντίνου (μέλος ΔΣ ΕΠΟ)

6. Νίκος Προύντζος (μέλος ΔΣ ΕΠΟ)

7. Γιώργος Δούρος (πρώην αναπληρωτής πρόεδρος ΚΕΔ)

8. Θανάσης Μπριάκος (πρώην μέλος ΔΣ ΚΕΔ).

Αν επιβεβαιωθούν τα παραπάνω κι επίσημα αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις κι ανακατατάξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού εμπλέκονται σημαντικά πρόσωπα που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας.
Ο ποδοσφαιρικός κόσμος, η φίλαθλη Ελλάδα και η ελληνική κοινωνία γενικότερα, χρειάστηκε να περιμένουν ακριβώς 14 μήνες από την στιγμή που ο εισαγγελέας Εφετών Σταμάτης Δασκαλόπουλος έβγαλε το πόρισμά του για την πολύκροτη υπόθεση που απασχολεί τα τελευταία χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Μεταξύ αυτών είναι κι ο τ.Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και νυν Δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, που παραπέμπεται στο ακροατήριο για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων και το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας.

Απαλλακτικό είναι το βούλευμα για τα πρώην στελέχη της ΕΠΟ, Παυσανία Παπανικολάου και Χρήστο Υφαντή, καθώς και για τα πρώην μέλη των πειθαρχικών επιτροπών του ποδοσφαίρου Ζυγογιάννη, Παντελοπούλου, Βλάσση, Αναστασάκη και Ζάμπρα που δεν βρίσκεται εν ζωή.

Αναμένεται να οριστεί δικάσιμος για το ποινικό δικαστήριο εντός του 2018, ενώ θα κινηθεί και η αθλητική δικαιοσύνη.

Να τονιστεί ότι το βούλευμα είναι μία δικαστική κρίση, αλλά όχι δικαστικήαπόφαση, διότι τα δικαστικά Συμβούλια συνεδριάζουν μυστικά, όχι δηλαδή δημόσια, όπως απαιτείται για να εκδοθεί μία δικαστική απόφαση.

Η ανάρτηση του Κωνσταντινέα

Ο πρώην διαιτητής ποδοσφαίρου και νυν Βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας προέβη σε μια δημόσια ανάρτηση στο facebook, γραμμένη υπο έντονη συναισθηματική φόρτιση, και είναι δομημένη πάνω στο αίσθημα της ηθικής δικαίωσης και της αυτόφωτης πορείας του, αυτά τα δύσκολα χρόνια.
Επισημαίνεται ότι το κατάστημά του υπέστη σοβαρές ζημιές μετά από τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού τον Φεβρουάριο του 2012 και το γεγονός αυτό αποτέλεσε την έναρξη των βαθύτερων ερευνών για τα ποδοσφαιρικά δρώμενα, φτάνοντας στο σημερινό αποτέλεσμα της απαγγελίας κατηγοριών.

Το βέβαιο είναι ότι αρχίζει μια μακρά δικαστική περιπέτεια για τους εμπλεκόμενους, με τον Δήμαρχο Οιχαλίας να αντιμετωπίζει και την καθαίρεση – αν αμετάκλητα καταδικαστεί για κακούργημα, σύμφωνα με το άρθρο 236 όπως έχει τροποποιηθεί με το άρθρο 7 παρ. 6 και 7 αντίστοιχα του ν. 4071/2012 (ΦΕΚ Α΄ 85/11.4.2012.
Ειδικά για τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες, ως καταδικαστική απόφαση, σε πρώτο βαθμό θεωρείται αυτή που εκδίδεται από το Τριμελές Ποινικό Εφετείο, σύμφωνα με το άρθρο 111 παράγραφος 7 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Γράφει ο πρώην διεθνής ρέφερι

Κάποτε μου είπαν πως όσο έχεις πίστη στο δίκαιο και την αλήθεια… αυτά θα εμφανιστούν! Μπορεί να αργήσουν, βάζοντας το σπόρο της απογοήτευσης και την αμφισβήτησης στην πεποίθησή σου. Όσο, όμως, έχεις ακλόνητη πίστη τότε στο τέλος θα σε αποζημιώσει ηθικά.
Έχετε πίστη, λοιπόν, φίλοι μου και στο τέλος το δίκαιο θα λάμψει
!
(ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ αφιερωμένο)

Βασιλειάδης: Σε 15 μέρες οι κατηγορούμενοι πρέπει να σταματήσουν την ενασχόληση με τον αθλητισμό

Με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υφυπουργός Αθλητισμού ήταν ξεκάθαρος πως, εφόσον ισχύουν οι πληροφορίες για έκδοση βουλεύματος που στέλνει 28 πρόσωπα στο δικαστήριο με τις κατηγορίες της «σύστασης συμμορίας» και της «αλλοίωσης αποτελέσματος αγώνων», θα πρέπει άμεσα να αποχωρήσουν από τον αθλητισμό και να παραδώσουν τις μετοχές που διατηρούν σε ΠΑΕ.

Τόνισε παράλληλα ότι αυτό πρέπει να γίνει σε διάστημα 15 ημερών και ότι αν αυτό δεν συμβεί, μπορούν να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες με κρατική παρέμβαση.

Αναλυτικά η δήλωση Βασιλειάδη:

«Έμαθα κι εγώ τις πληροφορίες μέσω δημοσιευμάτων για το ζήτημα της παραπομπής 28 παραγόντων ποδοσφαίρου για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων.

Περιμένω κι εγώ να δω το βούλευμα κι αντίστοιχα να πράξουμε τα δέοντα. Εφόσον τα αναγραφόμενα στο δημοσίευμα ισχύουν, τότε μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα πρέπει οι κατηγορούμενοι – αυτοί που έχουν παραπεμφθεί με βούλευμα στο ακροατήριο – να σταματήσουν την ενασχόληση με τον αθλητισμό κι εφόσον μιλάμε για ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες να μεταβιβάσουν και το μετοχικό τους μερίδιο.

Κι εφόσον αυτό δεν γίνει μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, μπορεί να γίνει με διεξοδική πράξη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού. Δική μας, δηλαδή, κρατική παρέμβαση. Με βάση τον αθλητικό νόμο 2725, όπως ισχύει και στο καταστατικό. Περιμένουμε να δούμε, δεν μιλάμε ακόμη με σιγουριά και βεβαιότητα, αλλά εφόσον αυτό ισχύει, τότε τα επόμενα βήματα είναι αυτά που σας περιέγραψα».

Ηθική δικαίωση Κωνσταντινέα
To Top